Rozčilení zákazníci ničí Horalky kladivem. Vadí jim, jak se majitel vyjádřil k očkování

Lidé se na sociálních sítích bouří kvůli diskriminačnímu výroku majitele společnosti vyrábějící Horalky a Tatranky Pavola Jakubce. Ten v jednom z rozhovorů pro místní média diskriminoval neočkované. Lidé na protest vzali do ruky kladivo a začali rozbíjet jeho produkci se slovy, že už tyto sladkosti nikdy nepozřou.

„Přijde třetí vlna a další vlna. Díky moderní vědě se sice dokážeme virům bránit, ty ale stále mutují. Zároveň si však nemyslím, že třetí vlna bude mít tak velký dopad jako první nebo druhá. S každou další vlnou jsme odolnější. Můžeme s nimi žít, jen se nesmíme nechat zastrašit a myslet si, že očkování nepotřebujeme. Očkování je nezbytné a každý si to musí uvědomit,“ uvedl pro slovenský Deník N majitel holdingu I.D.C. Pavol Jakubec.

Poté ale dodal: „Mnoho neočkovaných lidí si stěžuje, že jsou diskriminovaní, ale jednoduché pravidlo je, že kdo je očkovaný, může jít, kam chce, ale kdo není, může zůstat doma. Protože pokud to nebude takto ošetřené, dojde k opaku: neočkovaní lidé budou zvýhodňováni, protože nemusí udělat nic pro svou svobodu.“

Tím rozpoutal slovenský podnikatel a majitel holdingu I.D.C, kam spadá mimo jiné společnosti Sedita či Figaro vyrábějící sušenky, emotivní debatu.

Najnovšia móda dezolátov - vraždenie produktov Sedita, lebo riaditeľ povedal, že neočkovaní majú sedieť doma a nikam...

Posted by Prečo ľuďom hrabe? on Tuesday, August 17, 2021

Jeho slova si vzali někteří uživatelé sociálních sítí osobně a začali ho kritizovat za to, že segreguje lidi. „Různé druhy výrobků jsem si od vás, milá Sedito, kupovala, po vyjádření majitele končím. Předpokládám, že minimálně ostatní v rodině a známí udělají totéž. Nebudu podporovat společnost a majitele, který segreguje lidi. Nechť ho živí očkování,“ napsala nespokojená zákaznice.

Sedita: Nechceme dělit lidi podle názorů

Na její komentář reagovala samotná Sedita. „Každý máme jiný názor a to se týká i forem ochrany před koronavirem. Pan Jakubec považuje vakcínu proti covidu za nejúčinnější formu ochrany před vážnými následky této nákazy. Ale rádi bychom tě ujistili, že v žádném případě nechceme a nebudeme dělit občany na skupiny podle jejích názorů. Ať už jde o naše zaměstnance, fanoušky či kohokoliv jiného,“ napsala firma.

Ani to však rozhořčené uživatele neuklidnilo. Neztráceli čas, sáhli po výrobcích Sedity, které doma našli, a vybili si na nich zlost. „Tatranky od Sedity, moje poslední, které jsem objevil ve špajzu. Skončily jako žrádlo pro ptáčky. Doufám, že se neotráví,“ uvedl zřejmě již bývalý konzument oplatek. Ke svému příspěvku přidal i fotografii zmíněných tatranek, které leželi rozdrcené na zemi poté, co je rozmlátil kladivem.

Nájdené v komentároch. Ďakujeme fanúšikovi. (Obézny chrapúň)

Posted by Prečo ľuďom hrabe? on Wednesday, August 18, 2021

Na odpor se postavil také jeden z distributorů, který uvedl, že nebude prodávat jejich výrobky. „Od dnešního dne jsou všechny produkty od Sedity odstraněny z našeho prodeje,“ uvedli na Facebooku a doplnili krátké vysvětlení.

„Nechceme, aby slovenská firma zkrachovala. Akorát chceme ukázat jejich majiteli, že musí dávat pozor na své výroky, které jsou diskriminační,“ vysvětili.

Podnikatel vzal po několika hodinách zpátečku

Jakubec později označil celou situaci za nešťastnou a přiznal, že slova už by teď volil jiná. „Pro celou naši firmu je to velmi nemilá situace. Kdybych se lidem, kterých jsem se dotkl, mohl omluvit, tak to udělám. Pro nás je totiž důležitý každý zákazník, bez ohledu na to, zda je očkovaný, nebo neočkovaný. Mrzí nás, jak to celé bylo pochopené,“ řekl Jakubec.

Dodal také, že mu přišla řada podpůrných e-mailů a veřejně zopakoval, že očkování podporuje, protože to je nejúčinnější forma ochrany před vážnými následky nemoci COVID-19. Někteří lidé pak na sociálních sítích zveřejnili na podporu podnikatelových názorů demonstrativní nákupy i většího množství oplatek od Sedity.

Tagy: