Sluníčka se nedočkáme. V nejbližších dnech znovu dorazí déšť, místy i přízemní mrazíky

Podzim

Ani ve sváteční den se sluníčka nedočkáme. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude převážně oblačno až zataženo, místy se objeví také déšť nebo přeháňky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 9 až 13 °C, na Moravě pak vystoupají až k 16 °C. O víkendu se mírně oteplí. Podle meteorologů teploměry naměří až 18 °C.

Ve středu bude podle meteorologů oblačno až zataženo, zejména ve východní polovině území místy polojasno. Ojediněle se postupně od západu objeví místy přeháňky nebo déšť. V Čechách v nadmořské výšce nad 1 200 metrů to budou srážky smíšené nebo sněhové. Později od severozápadu nás čeká ustávání srážek. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 9 až 13 °C, na Moravě a ve Slezsku naměříme až 16 °C,  v 1 000 metrech na horách kolem 5 °C.

Také ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, na severozápadě Čech během dne polojasno. „Místy očekáváme přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 7 až 3 °C, na západě ojediněle až k 1 °C, ojediněle se proto mohou objevit přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 12 až 16 °C,“ informuje ČHMÚ na svých webových stránkách.

S podobným počasím můžeme počítat i ve zbytku týdne. Pátek by měl být oblačný až zatažený, na severozápadě přechodně až polojasný. Ráno se mohou objevit mlhy, během dne pak déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 10 až 14 °C, v Čechách při zmenšené oblačnosti naměříme až 16 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Také v sobotu bude oblačno až zataženo, místy ojediněle až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 4 °C, na západě až k 2 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají ke 14 až 18 °C. Ojediněle se objeví přízemní mrazíky, místy také déšť nebo přeháňky.

Neděle by měla být oblačná až zatažená, místy počítejme s přeháňkami nebo deštěm. Na horách budou srážky četnější. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C, během dne vystoupají k 12 až 16 °C, na jihovýchodě bude až 18 °C.

Tagy: