Nádherná barevnost Pavlových i přeslazená rebelie Katy Perry. Návrhářka zhodnotila korunovaci

Rozvolnění tradičních požadavků na dress code pro korunovaci Karla III. byl krok správným směrem, který dokázal lidem velkolepou událost přiblížit, zhodnotila módní návrhářka Tereza Sabáčková ve Zprávách na CNN Prima NEWS. Zároveň ocenila barvu, střih a originalitu modelu první dámy Evy Pavlové, prvky cizokrajnosti, jež přineslo zahrnutí tradičních krojů některých státníků i „přeslazený a rebelský“ outfit zpěvačky Katy Perry.

Pohled na český prezidentský pár na korunovaci byl pro domácí diváky „příjemnou podívanou“, věří Sabáčková. „Oba zvolili nádhernou barevnost, první dámě to velmi slušelo. Balerínky a asymetrický prvek šatů dodal prvek originality. Šeříková barva byla svěží a nádherný výrazný klobouček podtrhl jemný styl šatů Evy Pavlové,“ vysvětlila návrhářka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Harry odletěl rychleji, než se čekalo. Synova oslava? Jen se vymlouvali, hodnotí Svoboda

Událost podle ní ozvláštnily také tradiční kroje, které byly podle předepsaných pravidel alternativou společenských oděvů. „Dodaly slavnostnímu ceremoniálu punc exotiky a cizokrajnosti. Za mě byly osvěžujícím prvkem, který přinesl pestrost a celosvětový přesah,“ vypíchla odbornice.

Vyjádřila se i k extravagantnějšímu modelu Katy Perry, jejíž růžové šaty s velkým kloboukem byly prý „trochu přeslazené“. Volba výraznějšího modelu se však podle Sabáčkové dala od zpěvačky čekat: „Měla model od Vivienne Westwood, která je velmi originální. Byla to pocta jejímu odkazu, který byl vždy takový rebelský.“

Více o hranicích vhodného oděvu na podobnou událost, volbách látky a střihu či důležitosti kabátu nebo klobouku se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Tagy: