Smrt dítěte na Klatovsku: Policisté obvinili otce z vraždy syna, pro muže požadují vazbu

Pietní místo u místa tragédie, která se v březnu odehrála na Klatovsku

Policie obvinila muže z vraždy svého syna

Policie ve čtvrtek obvinila šestačtyřicetiletého muže z březnové z vraždy nezletilého dítěte na Klatovsku, informovala v pátek policejní mluvčí Pavla Burešová. Podle neoficiálních informací 15. března v Dešenicích otec zabil čtrnáctiletého syna a pak se pokusil spáchat sebevraždu. Záchranáři ho tehdy odvezli do nemocnice v kritickém stavu.

„S ohledem na zdravotní stav podezřelého mohly být v případu realizovány další procesní úkony až v několika posledních dnech,“ uvedla Burešová. Vyšetřovatelé požadují pro obviněného vazební stíhání.

Policie nesdělila žádné další podrobnosti o případu. Podle některých neoficiálních informací otec zabil nožem svého syna a pak se sám bodl a skočil z balkonu. Zavražděný chlapec měl mít v osudný den podle informací CNN Prima NEWS čtrnácté narozeniny. Odpoledne se chtěl sejít se svými přáteli, k setkání už ale nedošlo. „Ještě volal klukům do školy, že až přijdou, tak jim ukáže dárek, který dostal,“ svěřil reportérovi místní obyvatel.

„Přes veškerou snahu zasahujících záchranářů musel lékař konstatovat úmrtí nezletilé osoby. Letecky byl transportován muž v kritickém stavu na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ uvedla v březnu mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Tagy: