Smrt chlapce na závodech tahačů: Bylo to jinak. Snažil se náklaďáku vyhnout, tvrdí svědek

Vyšetřování nehody na závodě tahačů pokračuje.

Další detaily nehody na truck závodech

Policisté stále vyšetřují sobotní tragédii na závodech trialových aut na Kladensku. Závodní náklaďák tam porazil ani ne čtyřletého chlapce. Ten svým zraněním na místě podlehl. Na sociální síti se ale objevila informace, že řidič vjel mezi diváky.

Během sobotního závodu trialových aut zemřel pod koly náklaďáku ani ne čtyřletý chlapec. Dítě mělo vběhnout na trať. Na sociálních sítích se objevil komentář, který naznačuje, že vše mohlo být jinak.

„V médiích se dozvíte, že mu chlapec vběhl do tratě, ale nevběhl. Nestalo se to na trati, ale v místech, kde mají kamiony jezdit pomalu a s velkou opatrností, a kluk se spíš snažil tatře vyhnout, než aby pod ní nečekaně vběhl. Ale jak zareagujete, když dva metry od vás najednou vylítne náklaďák. Celou situaci jsem viděl asi tak z deseti metrů naprosto přesně,“ stojí v příspěvku.

Autora statusu jsme se stejně jako majitele náklaďáku snažili kontaktovat. Ani jeden z nich neodpověděl. Nicméně svědek incidentu svůj příspěvek na sociálních sítích už smazal. Prý chce počkat, až policisté případ vyšetří. I jeho by podle našich informací měli vyslechnout detektivové.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení z trestného činu usmrcení z nedbalosti a v současných dnech budou provádět všechny úkony a vyslýchat všechny svědky,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Na informaci, která se objevila na sociálních sítích, jsme se chtěli zeptat i organizátora závodu. Ten ale odmítl cokoliv komentovat. „Na celý případ je momentálně uvalené embargo a komentuje ho jen policie,“ vysvětlil. Policie se k verzi diváka zatím do ukončení vyšetřování nechce vyjadřovat. Momentálně je pro ně důležité vyslechnou co nejvíce svědků. Teprve pak určí, kdo je viníkem tragédie.

Tagy: