Smrt muže u Národního divadla: Bránil se loupeži, pak nastal pád. Pachateli hrozí vysoký trest

Roman D., který zemřel po pádu z ochozu u Národního divadla, se stal obětí přepadení. Ve středu to na svém twitterovém účtu oznámila policie. Podezřelý 28letý muž už byl obviněn z loupeže, za což mu v případě odsouzení hrozí až 18 let za mřížemi. Policisté rovněž podali podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.

„V souvislosti s případem úterního pádu muže v Divadelní ulici zadrželi kriminalisté podezřelou osobu. Případ si převzali detektivové z oddělení vražd. V současné chvíli provádíme standardní úkony trestního řízení,“ uvedla policie na svém Twitteru.

Detektivové 28letého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za což mu v případě odsouzení hrozí až 18 let za mřížemi. Zároveň navrhli vzít jej do vazby.

Podle informací médií poškozený spadl z ochozu Nové scény. Soustrast nejbližším a lítost nad úmrtím svého zaměstnance, který pracoval jako vedoucí projekční kabiny Nové scény, ve středu na Facebooku vyjádřilo i Národní divadlo.

„Roman pomáhal se všemi projekcemi a odbavoval představení. Byl neoddělitelnou částí našeho souboru nejen profesně, ale i lidsky. Romane, budeš nám neskutečně chybět. Upřímnou soustrast rodině i všem pozůstalým,“ stojí v prohlášení.

Tagy: