Smrtelná nehoda u Tábora: Po srážce s autobusem zemřel řidič auta, zraněné jsou i děti

U Stoklasné Lhoty poblíž Tábora došlo k tragické dopravní nehodě, při které se srazil autobus s osobním vozidlem. Řidič automobilu zemřel, dva jeho spolucestující utrpěli vážná zranění. Lehká poranění utržilo i několik dětí z autobusu, informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Jihočeští policisté kvůli odstraňování následků nehody uzavřeli komunikaci. Na místo dorazila i letecká posádka záchranářů, doplnili na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrtelná nehoda na Liberecku: Předjíždějící řidič zemřel po srážce s testovacím vozem

V autobusu cestovaly tři desítky dětí. Čtyři z nich, které utrpěly lehká zranění, záchranáři převezli do nemocnice. Řidič osobního auta zůstal zaklíněný ve voze. Záchranáři jej resuscitovali 40 minut, ale nepodařilo se ho zachránit.

„Další dva spolujezdci z osobního vozu byli vážně zranění. Jeden utrpěl těžké poranění v oblasti hlavy a hrudníku a byl letecky transportován na ARO českobudějovické nemocnice. Druhý muž byl s podezřením na těžké poranění břicha letecky transportován na traumacentrum českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

„Vyslali jsme pro nezraněné osoby evakuační autobus ze stanice České Budějovice,“ sdělili na síti X jihočeští hasiči.

Jde o čtvrtou oběť dopravních nehod na jihočeských silnicích během září. Od začátku roku v kraji zemřelo na následky zranění při haváriích 36 lidí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragická dopravní nehoda čtyř nákladních vozidel

Tagy:
nehoda policie autobus auto Jihočeský kraj děti Tábor okres Tábor Stoklasná Lhota