Smrtelná nehoda na Liberecku: Předjíždějící řidič zemřel po srážce s testovacím vozem

Jeden mrtvý, dva zranění. Taková je tragická bilance nehody na Liberecku. Na silnici I/13 u Bílého Kostela nad Nisou se srazila dvě auta při předjížděcím manévru. Podle mluvčí libereckých policistů Dagmary Sochorové se vozy čelně střetly. Členové zasahující hasičské jednotky na místě uvedli, že automobil, v němž cestovala druhá posádka, měl hybridní pohon a v době nehody absolvoval zkušební jízdu.

„Řidič s osobním vozidlem předjížděl nákladní vůz, přičemž se čelně střetl s protijedoucím vozidlem,“ popsala Sochorová nehodu redakci CNN Prima NEWS. Následky pro řidiče předjíždějícího vozidla byly zcela fatální.

ČTĚTE TAKÉ: Neštěstí na Orlickoústecku: Srážku čtyř náklaďáků nepřežil řidič, na místě zasahoval vrtulník

„Na místě probíhala resuscitace po dobu několika desítek minut, bohužel neúspěšná. Lékař musel konstatovat smrt,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí záchranné služby pro Liberecký kraj Michal Georgiev.

Záchranáři na místo vyslali vrtulník a dvě pozemní posádky. Sanitky nejdříve odvezly do nemocnic dva středně těžce zraněné účastníky nehody. Vrtulník, který byl určený pro řidiče vozu v kritickém stavu, se do Liberce vracel prázdný.

Nehoda se stala na silnici spojující Liberec a Českou Lípou, a to v místě, kde se víceproudá silnice v úseku několika set metrů slévá do dvou pruhů. Policisté zatím nechtějí k nehodě poskytovat bližší informace. Není tedy zatím jasné, zda řidič stříbrného vozu, který svým zraněním podlehl, předjížděl v místě, kde je to zakázané.

Vozidlo, s nímž se předjíždějící motorista v protisměru srazil, mělo na sobě kamuflážní polep. Jednalo se o testovací prototyp na zkušební jízdě. „Vozidlo, které skončilo na střeše, mělo hybridní pohon. Museli jsme provést protipožární opatření," sdělil na místě Tomáš Hegyi, velitel zásahu z jednotky libereckých hasičů.

Drama u Vysokého Mýta: Zřícené letadlo zachvátily plameny, pilota zachránil kolemjedoucí řidič. Více informací se dozvíte v reportáži:

Tagy:
policie smrt silnice dopravní nehoda nehody nákladní vůz předjíždění Liberecký kraj Hasičský záchranný sbor záchranáři okres Ústí nad Orlicí hybridní vozidlo Bílý Kostel nad Nisou