Smrtelná nehoda u Nepomuku. Po srážce s autobusem zemřel řidič, dva lidé jsou v nemocnici

Nedaleko Nepomuku na jižním Plzeňsku se v pátek kolem poledne srazilo na mokré silnici osobní auto a autobus. Řidič auta na místě zemřel, ze 30 zahraničních turistů v autobusu utrpěli dva lidé lehčí zranění, řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Nehoda se stala na silnici první třídy z Plzně na jižní Čechy, u odbočky na obec Klášter asi dva a půl kilometru před Nepomukem. Řidič osobního auta, narozený v roce 1944, jel od Plzně na Nepomuk.

„Při projíždění pravotočivé zátočiny na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal s vozidlem smyk. Přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem. Utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla Brožová.

Další měli lehčí zranění

Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová doplnila, že záchranáři na místě ošetřili třiasedmdesátiletou ženu a devětapadesátiletého muže a oba s lehčími zraněními převezli do plzeňské fakultní nemocnice na Borech. „Nikdo další nebyl zraněn a ošetření na místě nevyžadoval,“ doplnila.

Hasiči na místo přistavili evakuační autobus, v němž zahraniční turisté v teple počkali, než přijela náhradní doprava. Nehodou se dále zabývá policie.

Během dvou dnů je to druhá smrtelná nehoda, která se v Plzeňském kraji stala. Ve čtvrtek zemřel řidič osobního automobilu, narozený v roce 1948, který mezi obcemi Čbán a Plachtín na severním Plzeňsku narazil do stromu. Za první tři únorové dny tak zemřeli v kraji dva lidé, stejně jako za celý leden.

Tagy: