Smutek a vztek v izraelských ulicích. Živý vstup reportéra z Tel Avivu narušili demonstranti

Reportér CNN Prima NEWS v ulicích Tel Avivu

V úterý, kdy si obyvatelé Izraele připomínají měsíc od krvavého útoku Hamásu, mluvil v ulicích Tel Avivu s místními obyvateli reportér CNN Prima NEWS Jakub Říha. Jeden z nich si stěžoval na postoj Evropy k celému konfliktu. Redakce na místě zachytila i pochod připomínající unesené Izraelce. Hlasití demonstranti dokonce vstoupili do živého vstupu reportéra a na chvíli ho přehlušili.

Podle reportéra se situace v ulicích izraelské metropole dá rozdělit do dvou rovin. „Na jedné straně vládne smutek, zatímco druhou stranu vede frustrace. Před chvílí nám jeden z účastníků akce sdělil, že je frustrovaný z toho, jak se ke konfliktu staví Evropa, a že Evropané nikdy nemohou pochopit, co se zde děje,“ uvedl Říha ve vysílání CNN Prima NEWS.

K TÉMATU: Zařval Alláhu akbar a začal střílet. Modelku před kulkami Hamásu zachránila mrtvola přítele

Jeden z protestů upozorňoval na fakt, že se v zajetí radikálů nachází stále mnoho izraelských občanů. „Jejich návrat je zde velkým tématem. Kromě toho se mluví i o stavu místních vojáků,“ pronesl Říha ve chvíli, kdy kolem něj procházel hlasitý dav vybavený megafony.

„Obyvatelé Tel Avivu jsou velmi semknutí. Vypovídá o tom i jejich dobrovolnická snaha. Vojákům bojujícím v Pásmu Gazy nabízí různé služby či pomoc,“ uvedl reportér, přičemž v tu chvíli ho obklopili demonstranti a přehlušili ho hlasitým skandováním.

Jak pomáhají členům obranných sil běžní občané židovského státu? Jak se s těžkou situací vypořádávají ti, jejichž blízcí byli uneseni radikály? Více se dozvíte v reportáži výše.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útoky Hamásu hrozí všude. CNN natáčela s Izraelci přímo v první linii bojů v Pásmu Gazy

Tagy: