Ragbyový svět truchlí. Zemřela legenda, Williams udělal na hřišti revoluci, vzpomínají na něj

Ve věku 74 let zemřel legendární hráč ragby John Peter Rhys Williams. V 70. letech pomohl velkou měrou Walesu k zisku tří grand slamů. Na sociální síti X o tom informoval tým Britští a irští Lvi (British & Irish Lions).

„Jeden z největších ‚lvů‘. Muž, který inspiroval mnoho lidí. S velkým smutkem oznamujeme, že ve věku 74 let zemřel JPR Williams. Naše myšlenky jsou s rodinou a jeho přáteli. Odpočívej v pokoji,“ napsal na sociální síti klub British & Irish Lions.

„JPR dnes (v pondělí) pokojně zemřel ve fakultní nemocnici ve Walesu obklopen svou milující manželkou a čtyřmi dětmi, po krátké nemoci, statečně bojoval proti bakteriální meningitidě,“ uvedla rodina podle webu BBC.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lopraisův triumf na Rallye Dakar. Vyhrál 3. etapu, dostal se do čela kategorie kamionů

Williams vyhrál tři grand slamy – v letech 1971, 1976 a 1978. V roce 1981 přestal hrát mezinárodní ragby, ale příležitostně se na hřiště dostal i poté, kariéru definitivně ukončil až v roce 2003. Později začal pracovat jako ortopedický chirurg.

„Svět ragby ztratil jednoho ze svých největších hráčů všech dob, muže, který způsobil revoluci v této hře,“ řekl Terry Cobne, prezident velšské ragbyové unie New Welsh Rugby Union (WRU).

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Strana PRO chtěla uplatit Vémolu, ten odmítl. Co na to Rajchl? Chtěl by Vágnera nebo Dyka

Tagy: