Zemřel producent oscarového Kmotra. Hollywoodská ikona, napsal Schwarzenegger

Ve věku 94 let zemřel Al Ruddy, slavný producent kultovních filmů Kmotr a Million Dollar Baby. Zprávu potvrdila deníku The Hollywood Reporter jeho rodina.

„Al Ruddy zemřel 25. května v UCLA Medical Center v Los Angeles,“ napsal deník The Hollywood Reporter s odkazem na producentovu rodinu.

ČTĚTE TAKÉ: Dům ze Sám doma je na prodej za astronomickou částku. Uvnitř je basketbalové hřiště i kino

Ruddy se narodil 28. března 1930 v Montrealu v Kanadě a svou kariéru odstartoval po absolvování vysoké školy. Průlom přišel v roce 1965, když spoluautorsky vytvořil a produkoval populární televizní sitcom Hogan's Heroes. Tento seriál, známý svým vtipným a lehkým pohledem na těžká válečná témata, si rychle získal přízeň diváků a stal se klasikou televizní zábavy.

Největší slávu a uznání však Ruddy získal jako producent legendárního filmu Kmotr z roku 1972, který režíroval Francis Ford Coppola. Tento film, založený na románu Maria Puza, je považován za jeden z nejlepších filmů všech dob a získal několik Oscarů, včetně Oscara za nejlepší film.

Dalším významným úspěchem jeho kariéry je snímek Million Dollar Baby z roku 2004, který režíroval Clint Eastwood. Příběh o ženské boxerce v podání herečky Hilary Swankové získal celkem čtyři Oscary, včetně Oscara za nejlepší film, a potvrdil tak Ruddyho status jednoho z nejvýznamnějších producentů své doby.

Kromě úspěšných filmů se podílel i na oblíbeném seriálu Walker, Texas Ranger s Chuckem Norrisem v hlavní roli.

Ruddy byl dlouhých čtyřicet tři let ženatý s novinářkou a módní manažerkou značky Giorgio Armani, Wandou McDanielovou, uvedl web Deadline. Spolu měli dvě děti – syna Johna a dceru Alexandru.

Na slavného producenta zavzpomínal i herec a bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger. „Al Ruddy byl hollywoodskou legendou, absolutní ikonou a vizionářem, který natočil některé z nejlepších filmů všech dob,“ napsal na sociální síti X.

„Byl ale také můj drahý přítel a rádce. Vždy mi dokázal poradit a nasměrovat mě správným směrem. Lidé jako byl on jsou důvodem, proč se odmítám označovat za self-made mana (člověka, který se sám vypracoval, pozn. red.). Nebýt něj, můj život by určitě nebyl takový, jaký je,“ dodal Schwarzenegger.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Depardieu se porval s králem paparazzi. Rány měla rozdávat i jeho partnerka českého původu

Tagy: