Máme strach, řekl Felix Slováček o nemocné dceři. Statečné Aničce chce splnit její velký sen

Saxofonista Felix Slováček přiznal, že má strach o dceru Aničku Slováčkovou, která se léčí se zákeřnou rakovinou. V rozhovoru pro Topky.sk hudebník přiznal, že on sám by se s nemocí takhle statečně poprat nedokázal. Prozradil také, že chce Aničce splnit její velký vánoční sen.

Zpěvačce Aničce Slováčkové se po třech letech od vyléčení rakoviny prsu nemoc opět vrátila. Tentokrát rakovina postihla plíce. Kvůli nemoci podstupuje dcera Dagmar Patrasové a Felixe Slováčka náročnou léčbu. „Skončila jedna chemoterapie, teď začala druhá. Prognózy u této nemoci jsou nic moc,“ pronesl Felix Slováček v rozhovoru pro web Topky.sk po vystoupení ve slovenských Piešťanech.

ČTĚTE TAKÉ: S princeznou Kate to nevypadá dobře. Fanoušci ji na veřejnosti ještě hodně dlouho neuvidí

Otec mladé hudebnice doufá, že cesta za vyléčením bude opět úspěšná. „Doufám, že bude mít štěstí a ještě něco od Pána Boha, že všechno překoná,“ řekl s tím, že si nepřipouští jinou variantu. „Věřím, že vyhraje nad rakovinou,“ zdůraznil.

Také přiznal, že se samozřejmě o svou dceru bojí. „Máme strach, ale co máme dělat,“ svěřil se úspěšný saxofonista. „Ona sama s tím bojuje, hraje, zpívá, koncertuje, natáčí klipy s kapelou. Neumím si představit, že bych to zvládal lépe. Zvládá to úžasně,“ poznamenal.

Hudebník by rád splnil své dceři přání na Vánoce. „Snažím se plnit sny Aničky. Měla jeden velký, a to jet na Vánoce do New Yorku a vidět vánoční New York, jak to zná z filmů. Všechny sny, které by v životě chtěla zažít, jí chci splnit. Nedovedu si představit, že by to tak nebylo,“ řekl Slováček.

Přestože je Slováčkovi už jednaosmdesát let, stále se drží ve formě a do koncertů vkládá maximum. Udržuje se v dobré kondici. „Mám rád pohyb, držím se, abych nepřibral. Hraji tenis, golf a rád plavu,“ vysvětlil saxofonista.

S Dagmar Patrasovou má Slováček staršího syna Felixe. Na svého syna je Slováček též náramně hrdý. „Výborně hraje na saxofon, skvěle zpívá, stal se dirigentem v Karlínském divadle, z čehož mám velkou radost. Vždy jsem si totiž přál, aby byl dirigentem,“ popsal muzikant.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Poslední rozloučení s Harapesem. Suchý měl v očích slzy, po hymně zněl nekončící potlesk

Tagy: