Smutné loučení s trenérem tenisových es: Štěpánek ani nemohl mluvit. Z USA dorazil i Korda

Poslední rozloučení s Markem Všetíčkem se konalo ve strašnickém krematoriu.

V krematoriu v pražských Strašnicích se konalo poslední rozloučení s kondičním trenérem Markem Všetíčkem. Kouč stál za úspěchy českých hvězd, jakými jsou Petra Kvitová, Karolína Plíšková nebo Radek Štěpánek. Ten se pohřbu také zúčastnil, se Všetíčkem ho pojilo dlouholeté přátelství. Z Ameriky navíc dorazil i bývalý český tenista Petr Korda.

Radek Štěpánek byl ze ztráty svého přítele zničený. „Je to obrovská tragédie, kterou nelze slovy jakkoli popsat. Po spoustě let se mi klepe hlas,“ uvedl pro Blesk.

Korda na poslední rozloučení se Všetíčkem přiletěl až z USA. I on dříve využíval služeb kondičního trenéra, který ho připravoval dokonce tak dobře, že v roce 1998 český tenista triumfoval na Australian Open. Jednu dobu Všetíček trénoval i Kordova syna Sebastiana, kterému se v současnosti daří na tenisových kurtech.

Posledního rozloučení se zúčastnila i řada dalších osobností, například nehrající kapitán ženské reprezentace Petr Pála.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neplačte, že jsem odešel: Vzkaz na parte trenéra hvězd dojímá. Naučil mě žít, říká Štěpánek

Všetíček zemřel minulý týden ve věku 58 let, údajně spáchal sebevraždu. „Neplačte, že jsem odešel, ten klid a mír mi přejte, jen v srdcích věčnou vzpomínku na mne si zachovejte,“ stojí v parte, které rodina zesnulého trenéra Marka Všetíčka umístila na Facebook. Epitaf podepsali jeho manželka a syn, bratr se ženou a neteře.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V 58 letech nečekaně zemřel držitel Stanley Cupu Klíma

Tagy: