Smutné přiznání Veroniky Žilkové: Proč nemohl její otec vystát Martina Stropnického?

Otec Veroniky Žilkové, uznávaný flétnista a pedagog Václav Žilka, byl tak trochu svéráz. Zatímco dva její předchozí manžele, Jiřího Hanycha a Marka Navrátila, toleroval, její životní lásku Martina Stropnického, kterou ona sama považuje za osudovou, nikdy nepřijal. Kvůli čemu ho neměl rád a co mu na něm vadilo?

Herečka Veronika Žilková stála mezi dvěma ohni. Otce i Martina Stropnického milovala, velmi si přála, aby spolu oba vycházeli, našli k sobě cestu a společnou řeč. Všechny snahy ovšem byly marné. Mezi oběma pány to od začátku neklapalo. „Martin kouřil a táta řekl, že kouří jen slaboši. Tátovi také vadilo, že byl ve Vatikánu a rozvedl se. A že sice má rytířský řád od papeže, ale nevěří v boha. A taky vycítil, že s ním nebudu úplně v bavlnce. Táta hledal pro svoji holčičku, stejně jako já pro Agátu, někoho, kdo ji bude mít hodně rád. Z Martina cítil, že na prvním místě bude mít vždy sám sebe. Poznal to, protože otec byl úplně stejně sebestředný,“ svěřila se herečka v knize Dělte dvěma.

Už od začátku s ním prý začal po chlapsku soupeřit, což u žádného jejího předchozího manžela neudělal. „Martin byl pro něho první vážný soupeř. Prožili jsme společné Vánoce, kdy jsme s dětmi hráli koledy a Martin nás doprovázel na kytaru. Když dohrál, tak se zeptal: ‚Tak co, pane profesore, dobrý?‘ A táta odpověděl: ‚Ano, ale ne od vás. Vy jste rytmicky utíkal a neznáte noty.‘ S tátou nebyl jednoduchý souboj,“ přiznala herečka.

Stropnický tchánovi nepřišel ani na pohřeb

Když její otec v roce 2007 ve věku dvaaosmdesáti let zemřel, Stropnický mu nepřišel ani na pohřeb. „Měl generálku v divadle. Martin často dává přednost práci před rodinou. Tehdy vedle mě stál nečekaně jeho syn Matěj. Já byla v osmém měsíci těhotenství s Melicharem, o kterém jsem věděla, že bude nemocný. Nebyla to lehká chvíle. Matěje mám ráda. I když mě mnohokrát ‚vyfuckoval‘, tak se naopak častokrát zachoval, jako že jsme taky jeho rodina. On ctí hodnoty,“ ocenila Veronika Žilková.

Tagy: