Spor mezi Kuchařovou a Brzobohatým graduje. Skladatel je přesvědčený, že ho chtěla zničit

Táňa Kuchařová a Ondřej Brzobohatý v době, kdy spolu ještě byli šťastní.

Soud Kuchařové s Brzobohatým

Obvodní soud pro Prahu 2 projednával ve středu žalobu na ochranu osobnosti, kterou na svou bývalou manželku Taťánu Kuchařovou podal herec a skladatel Ondřej Brzobohatý. Ten je přesvědčen, že přes novináře Luboše Procházku nechala do deníku Blesk poslat znění církevní žaloby. V návrhu na anulaci manželství se řeší také skladatelova sexualita. Miss World z roku 2006 to ale popírá.

Celou kauzu odstartoval rozhovor Ondřeje Brzobohatého pro Blesk z května 2003. Skladatel v té době už věděl, že do Blesku někdo poslal informace z církevní žaloby a rozhodl se, že veřejnosti oznámí, že má netradiční zálibu - převlékání do ženských kostýmů. Brzobohatý je dnes přesvědčený, že znění církevní žaloby přes novináře Procházku do Blesku poslala sama Kuchařová a rozhodl se proto na ni podat žalobu na ochranu osobnosti.

ČTĚTE TAKÉ: Zesnulá první žena Felixe Slováčka. Toužil po ní Gott i Štaidl, kdo je Renée Wevelsiepová?

Soudní jednání začalo krátce po deváté hodině ráno. Ondřej Brzobohatý se kvůli pracovním povinnostem omluvil a k soudu nepřišel. Taťána Kuchařová rovněž nebyla přítomná, obě strany za sebe k soudu poslaly právníky.

Už u minulého slyšení soudu se četly zprávy z whatsappové skupiny zvané Anulace, ve které figurovali Kuchařová, její PR poradce a zároveň novinář Luboš Procházka, který v tomto soudním sporu vystupuje jako svědek, a její církevní advokát Ronald Němec. Tato konverzace obsahuje pasáže, kde se řeší také intimní život Ondřeje Brzobohatého.

Kuchařová byla přesvědčená, že Brzobohatý je homosexuál, což měla dokládat jeho záliba v ženských šatech. To ale odborník na sexuologii vyloučil. Po skončení soudního stání Brzobohatý přítomným novinářům sdělil, že je šokován, když zjišťuje, co na něj jeho dnes už bývalá manželka chystala.

„Řada věcí mě překvapila, jak obrovská zákeřnost v nich je. Je to šokující. Je strašné zjistit, že jste žil s někým, koho vlastně vůbec neznáte,“ reagoval po minulém soudním jednání Brzobohatý.

Na whatsappové konverzaci se u soudu navázalo také ve středu. Advokátka Kuchařové dál rozporovala, že by znění církevní žaloby poslala sama Kuchařová. Novinář Luboš Procházka ale tvrdí, že jednal podle pokynů Kuchařové. Podle právní zástupkyně Kuchařové není komunikace, kterou Procházka předložil, kompletní. Promazáno bylo údajně asi padesát procent obsahu. To podle právničky bývalé Miss World svědčí o tom, že Procházka nemůže být považován za věrohodného svědka.

Redaktorka CNN Prima NEWS byla ve středu přímo v jednací síni. Stání, které trvalo necelé čtyři hodiny, sledovala minutu po minutě. Zde je to nejzásadnější, co zaznělo:

Soudce rekapituloval, co u soudu zaznělo minule. Dnes (ve středu, pozn. red.) se bude řešit, co zaznělo ve whatsappové komunikaci, kterou skupina nazvala Anulace. Do této skupiny patřila Kuchařová, novinář Procházka a církevní právník Ronald Němec.

„Jestli se se mnou rozvedeš, tak tě zničím Ondřeji,” měla Kuchařová ve zprávě vyhrožovat Brzobohatému. U soudu dále zaznělo, že Kuchařová apelovala na své spojence, aby deník Blesk napsal, že znění církevní žaloby do bulváru neposlala ona sama. Na tomto bodě trvala Kuchařová opakovaně.

Ve whatsappové komunikaci se mezi Kuchařovou, Procházkou a Ronaldem Němcem řešilo, jak zajistit, aby to nevypadalo, že znění církevní žaloby vynesla do bulváru sama Kuchařová přes Procházku.

Ve whatsappové komunikaci se také řešilo, že někdo z okolí Kuchařové nabízel vydavatelství, že by se sepsala kniha s názvem Můj život s Tiffany. Trojice se shodla, že nejlepší bude, když se ke vzniku takové knihy zatím nebude Kuchařová vyjadřovat.

U soudu zaznělo, že Procházka říká v hlasové zprávě Kuchařové, že už jedná s šéfredaktorem Blesku o tom, že má důkazy o netradiční zálibě Ondry Brzobohatého. U soudu zaznívá, že Procházka se ocitl mezi dvěma mlýnskými kameny – na jedné straně na něj tlačí Kuchařová, aby věci proti Ondřejovi bulvár už vydal. Na druhé straně stojí šéfredaktor Blesku, který k vydání materiálu nesvolil. Procházkovi dochází, že si bude muset vybrat stranu, za kterou hraje. Kuchařové je ve whatsappové komunikaci doporučeno, aby se zatím nevyjadřovala, pokud bude od novinářů otázky ohledně Brzobohatého dostávat.

Právní zástupkyně Kuchařové uvedla, že Luboš Procházka část komunikace smazal. Promazáno má být asi padesát procent zpráv. Podle advokátky to znamená, že bulvární novinář Luboš Procházka není důvěryhodným svědkem.

Četla se konverzace ze skupiny s názvem Tiffany. Skupinu založil Procházka, ve skupině jsou fotky Brzobohatého v dámských šatech. Kuchařová píše, že Ondřej strávil nějaký čas v berlínském gay klubu.

V konverzaci zaznívá, že šéfredaktor Blesku musí vysvětlit Procházkovi jeho roli. Procházkovi je připomenuto, že je v první řadě novinář, že to není žádný kámoš Kuchařové. A že nejde o to, zda chrání či nechrání Brzobohatého, ale jde hlavně o to, že musí chránit objektivitu a renomé redakce.

Procházka píše, že Kuchařová na něj apeluje, aby Blesk napsal, že ona tu žalobu Blesku nepředala. Do toho píše Brzobohatý Kuchařové, aby mu už konečně dala pokoj.

Brzobohatý se ptá, zda by šéfredaktor Blesku mohl jít svědčit k církevnímu soudu. To šéfredaktor Blesku odmítá s tím, že tam nepůjde.

Kuchařová a Procházka se ujišťují, že mají vliv v mediálním prostředí, že ví, na jaké lidi se obrátit. Padá jméno redaktora Ondřeje Kočího a dalších redaktorů. V tu chvíli ještě Kuchařová věří, že bulvární média zveřejní znění církevní žaloby, aniž by novináři zjišťovali, kdo do redakce znění žaloby poslal. Bulvár ale nic nezveřejňuje, Kuchařová začíná být nervózní a hádá se s Procházkou. Kuchařové dochází, že Procházka žádný výrazný vliv v médiích nemá.

Právní zástupce Kuchařové řekl, že svědek Luboš Procházka uvádí v omyl všechny strany a vymýšlí si. Procházka svým jednáním prý překročil hranice PR a porušil kodex novináře. Podle právničky dělal Procházka věci, ke kterým neměl oprávnění. Procházka vysvětloval v komunikaci Kuchařové, že pro Blesk pracuje jako externista.

Procházka si nepamatuje, že by někomu předal církevní žalobu. Uznal, že přeposlal fotky. Procházka říká, že apeloval na šéfredaktora, aby dostal prostor Brzobohatý. Procházka se domnívá, že Blesk k Brzobohatému změnil postoj, když se s Ondřejem setkal jeden z redaktorů deníku Blesk. Kuchařová pojala podezření, že Procházka předal vedení Blesku i materiály, které si ona nepřála. Chtěla po Procházkovi důkazy, že vedení bulvární redakce neukázal části z konverzace, kterou Kuchařová s Procházkou vedla.

Právníci Kuchařové se ptali, zda církevní žalobu do Blesku předal Procházka. Skupina tlačí na Procházku, ať ukáže konverzaci. Procházka to odmítá s tím, že má smlouvu s Bleskem. Skupina chce zjistit, co Procházka vedení Blesku předal. „Pojďme si nalít čistého vína. Kdybyste neměl co skrývat, tak nám tu konverzaci ukážete,” reagoval právník na Procházku, který odmítl ukázat konverzaci a stále opakoval, že má s Bleskem smlouvu.

Právníci přečetli příspěvky z whatsappové skupiny s názvem Tiffany. Příspěvky uvádějí, že informace od Kuchařové předával do Blesku Procházka. Ten se snažil také ujistit, že Brzobohatý nezjistí, jak se informace do Blesku dostaly.

Kuchařová prý v budoucnu chtěla psát knihu, kde poví svůj příběh o jejím vztahu s Ondřejem Brzobohatým. Právník jí údajně říkal, že to ale není možné, rozhodně ne předtím, než skončí soud. A i pak by to dle právníka bylo sporné, jelikož jde o soukromé informace.

Procházka píše Kuchařové, že důvěřoval vedení Blesku. Kuchařové a jejím právníkům se omlouvá, jak to celé dopadlo. Výsledek, který se dle Kuchařové nepovedl, pak Procházka hodil na vedení Blesku, že to celé zvorali. Kuchařová je na Procházku naštvaná, protože nedostala, co chtěla. Procházka se brání, že za všechno může vedení Blesku.

Konečný verdikt ve středu nepadl. Soud bude pokračovat 23. října. Na tento den si soudce předvolal další novináře a lidi z médií.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rozvod roku. Jennifer Lopezová končí s Affleckem, učinila finální krok ze společného života

Tagy:
média Ondřej Brzobohatý Praha pošpinění Taťána Kuchařová showtime církevní žaloba soud