Zesnulá první žena Felixe Slováčka. Toužil po ní Gott i Štaidl, kdo je Renée Wevelsiepová?

Felix Slováček se jen těžko vzpamatovává ze smrti své první manželky Renée, s níž má dceru. Když rodinu opustil kvůli Dagmar Patrasové, vztahy mezi nimi byly velmi napjaté, čas ale všechny rány zahojil. V posledních letech byli v pravidelném kontaktu.

Renée Wevelsiepová, bývalá herečka, manekýnka a také spisovatelka, byla okouzlující žena, po které muži šíleli. V mládí se jí dvořil Karel Gott, Ladislav Štaidl i Karel Svoboda, ona se ale zamilovala do Felixe Slováčka. Byla to velká láska. „Každý mi ji záviděl. Když jsme se brali, za svědky nám šli Karel Gott a Ladislav Štaidl. Přestože jsme se nakonec rozešli, měl jsem ji rád. Prožili jsme toho spolu mnoho,“ vzpomínal Felix Slováček na své první manželství pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drsné praktiky v českém šoubyznysu za totality. Vládl Ladislav Štaidl. Umělci se kradli. Jaké byly honoráře zpěváků a zpěvaček? Nejvíce vydělával Gott

Napjaté vztahy

V manželství se jim narodila dcera René, která se vydala uměleckým směrem a je herečkou a velmi úspěšnou dabérkou. Se Slováčkem se ale několik let nevídala. Nemohla mu odpustit, že rodinu opustil kvůli Dagmar Patrasové, která se stala jeho druhou manželkou. Nakonec se ale usmířili.

Dceři René šel na svatbě za svědka

Když se na sklonku minulého roku René vdávala, Felix jí šel za svědka. Často spolu podnikají také různé výlety. Letos o Velikonocích například vyrazili do Španělska. Jeho prvorozená dcera velmi dobře vychází i s jeho dětmi z druhého manželství, tedy s Felixem mladším a Aničkou. „Jsem moc rád, že máme hezké vztahy. René se teď konečně vdala a vybrala si prima chlapa,“ prozradil hudebník.

Vážné zdravotní problémy

Renée Wevelsiepová, první Slováčkova manželka, která v pondělí 19. srpna ve věku 76 let zemřela, před lety prodělala mozkovou příhodu a delší čas trpěla neprůchodností žil. Předtím, než poznala Felixe, už za sebou měla jedno nevydařené manželství a z něj syna Norberta, který je renomovaný právník. Její otec za druhé světové války sloužil u letectva. Když se v padesátých letech vrátil z Anglie, měl politické problémy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, televizní komentátorská legenda a otec herce Michala Suchánka: Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života, říká

Tagy: