Brzobohatý o skandálních obviněních Kuchařové: Vysvětlil, proč se převléká za ženu

Doufal jsem, že nekonečná telenovela Kuchařová vs. Brzobohatý je u konce, ale ke škodě nás všech není. Těmito slovy vysvětluje herec Ondřej Brzobohatý na svých sociálních sítích sledujícím, proč přestává mlčet a musí se ohradit vůči „lžím a skandálním obviněním“, která v církevní žalobě kvůli rozvodu údajně uvedla jeho exmanželka, modelka Taťána Kuchařová. Mimo jiné měla přijít s tvrzením, že se Brzobohatý rád převléká za ženu, což má vliv na jeho sexualitu. Herec a hudebník se rozhodl, že bude reagovat a vše vysvětlí.

„Mnoho z vás, včetně mě, už doufalo, že nekonečná telenovela Kuchařová vs. Brzobohatý je u konce, ale ke škodě nás všech není, za což se vám předem omlouvám. Je mi velmi trapně z toho, že zhrzenost a z ní pramenící pomstychtivost mé bývalé ženy, Taťány Kuchařové, došla až do tohoto bodu, kdy Taťána poskytla Blesku kompletní znění církevní žaloby, jejíž obsah měl původně zůstat za zavřenými dveřmi Metropolitního církevního soudu,“ vysvětluje Brzobohatý na svém Instagramu.

„Nicméně, vzhledem k tomu, že je plný lží a skandálních obvinění, rozhodla se jej Taťána podstrčit právě bulvárním médiím včetně rádoby kompromitujících fotografií, aby tak pošpinila mé jméno. Deník Blesk mě s obsahem této žaloby konfrontoval a já se rozhodl, že už nemůžu dál mlčet. Obvinění jsou totiž natolik závažná, že se proti nim už musím bránit,“ pokračoval herec.

ČTĚTE TAKÉ: Přiznání Brzobohatého o lásce i pracovní stránce: Vedle Písařovicové intelektuálně vzkvétám

Všem sledujícím předem poděkoval za podporu a doufá, že jeho vyjádření bude již definitivní tečkou „za tímhle vším“. Redakce Blesku Brzobohatého kontaktovala kvůli obsahu církevní žaloby, již má k dispozici. Ačkoliv se hudebník novinářů ptal, odkud kompletní znění dokumentu mají, sám přišel s jasnou tezí, kdo chce jeho jméno veřejně dehonestovat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brzobohatý o nejlepším dárku i vzpomínkách na otce:

Nejděsivější zjištění

„Není třeba být detektiv, abychom vylučovací metodou přišli na jedno jediné jméno. Z církevního soudu pro to nemá nikdo důvod. Vzhledem k dehonestujícímu obsahu žaloby bych byl úplný blázen, kdybych to udělal já. Pokud by to byl jeden z našich právníků, tak můžou rovnou oba vrátit diplom, a zbývá tedy už jen jediný člověk – Taťána. Upřímně, tohle zjištění mi přijde nejděsivější na tom všem,“ podotkl Brzobohatý.

„Taťána celou dobu mluví o tom, že jí jde o anulaci církevního sňatku. Tomu rozumím. Proč ale posílá plné znění církevní žaloby do Blesku? Urychlí to snad nějak celý proces rozhodování soudu? Nebo jen chce docílit toho, aby se o mně psalo v negativním světle? Já bohužel celou tuto záležitost čtu jen jako pomstu vůči tomu, že jsem si od ní vůbec dovolil odejít. Vlastně mi to koneckonců už tehdy naznačila, když jsem jí před dvěma lety v srpnu položil rozvodové papíry na stůl,“ podotkl.

Dosud si podle svých slov „do slova a do písmene“ pamatuje exmanželčinu větu. „‚Jestli se se mnou rozvedeš, tak tě zničím, Ondřeji!‘ Vůbec mě nenapadlo, jak a skrze co by toho vůbec mohla být schopná. Teď to vidím. Jen tomu vůbec nerozumím. Rozvádět se nejprve nechce a hledá všemožné způsoby, jak rozvodu zabránit, a potom všude vypráví, jak je šťastná, že se konečně rozvedla a opustila toho patologického lháře a toxického narcise. Ale hlavně, proč, když je někdo konečně šťastný a spokojený, jak tvrdí, má potřebu dál ubližovat a veřejně pranýřovat? A navíc člověka, kterému slíbila před oltářem lásku, úctu a respekt. Je mi opravdu fyzicky zle z toho, že to zašlo až takhle daleko a že tu spolu kvůli tomu teď sedíme,“ uvedl.

Vyrostl jsem ve světě kostýmů

V církevní žalobě například stojí, že se hudebník rád převléká za ženu, což má mít vliv na jeho sexualitu. Brzobohatý však v rozhovoru tvrdil, že exmanželka o jeho zálibě věděla a některých večírků, kdy se oblékal do nejrůznějších kostýmů, se i účastnila. Rázně se však ohradil vůči tomu, že by neměl jasno o své sexuální orientaci.

ČTĚTE TAKÉ: Kuchařová otevřeně o Brzobohatém: Je toxický, manželství byla faleš. Mám s ním soucit

„To je jedno z mnoha lživých obvinění, kterých je ta žaloba plná. O své sexualitě jsem nikdy nepochyboval. Má orientace je a vždy byla heterosexuální,“ zdůraznil. „Vyrostl jsem ve světě kostýmů, líčidel, paruk a jeviště. Jako děcko jsem se často převlékal za různé postavy z filmů a chodil se pak předvádět rodičům do obýváku. Zkrátka mě tyhle transformace bavily a baví doteď. Jsem velkým fanouškem i Drag Queen. Může to někomu připadat zvláštní nebo divné, ale já se u toho skvěle bavím a náramně odreaguju. Rozhodně to ale nemá vliv na mé duševní zdraví nebo moji sexuální orientaci,“ dodal Brzobohatý.

Podle něj se Kuchařová bála toho, že se tato záliba dostane na veřejnost. „Často mluvila o tom, že tím ohrožuju její kariéru, což většinou vedlo k hádkám, jak moji zálibu vnímá ona a jak já. Je možná pravda, že Češi jsou konzervativnější národ a řada puritánů by si o tom myslela své, ale nedokážu si představit, že bychom za to byli já nebo ona společensky odsouzeni. Ona tuhle představu měla a bála se jí jak čert kříže. Marně jsem se jí snažil vysvětlovat, že jako umělec si to můžu dovolit a veřejnost to bude bez problémů akceptovat,“ pokračoval Brzobohatý.

Byl jsem vyslán k sexuoložce

Přijde mu paradoxní, že informaci, „kterou chtěla Taťána po dobu vztahu vehementně nechat pod pokličkou“, nyní vytahuje. „Navíc v tom nejhorším možném světle. Asi proto, že má pocit, že to teď může společensky zdiskreditovat jen mě a jí se to už netýká. A to je vlastně i odpověď na to, proč a z jakého důvodu se ta žaloba objevila ve vaší redakci,“ doplnil v rozhovoru.

Mimo jiné se vyjádřil i k dalšímu bodu žaloby, a sice že měl údajně požádat o pomoc sexuoložku. „Byl jsem k ní Taťánou vyslán, přesněji řečeno. Šel jsem tam, protože jsem jí chtěl dokázat, že má záliba v převlékání nemá nic společného s mou orientací, jak se Taťána bála. Zároveň si chtěla potvrdit, že to není dědičné,“ sdělil. Dodal i vyjádření sexuoložky: „Řekla přesně to, co jsem už předtím tvrdil Taťáně já – nejsem homosexuál a není to dědičné.“

Doplnil, že ani slova sexuoložky jeho exmanželku nepřesvědčila. „Vlastně si Taťána hlavně přála, abych se na těch terapiích dozvěděl, že jsem nemocný a musím se začít léčit. Ale tohle se dokola střídalo se záblesky porozumění až nadšení a organizování kostýmových večírků. Utažené a povolené vodítko. Cukr a bič pořád dokola. Zvykl jsem si na to a časem to přijal jako standard,“ dodal.

V pondělí dopoledne se k údajnému předání obsahu církevní žaloby novinářům vyjádřila sama modelka. Kuchařová na svém Instagramu nařčení exmanžela rázně odmítla. „Kdybych mu chtěla ublížit, už jsem to mohla dávno udělat. Kdo veřejně rozebírá znění žaloby a intimní podrobnosti, je Ondřej,“ reagovala s tím, že k probíhajícímu řízení se nemůže vyjadřovat.

Tagy: