Sníh není optimální. Měli jsme letět do Dubaje, váhal Schumacher krátce před úrazem

V dokumentu o Michaelu Schumacherovi, který natočil Netflix, zazní věta, ze které v kontextu dalších událostí mrazí. Sedminásobný mistr světa formule 1 utrpěl na konci roku 2013 fatální úraz hlavy při lyžování ve francouzských Alpách. Samotnému Schumacherovi se podmínky na svahu nezdály a prohlásil, že rodina měla raději zamířit na dovolenou jinam.

Zahraniční média se dostala k dokumentu o legendě formule 1 ještě před jeho zveřejněním. Proto například britský Daily Mail zprostředkoval čtenářům citaci Schumacherovy manželky Corinny, kterou ve snímku pronese: „Sníh není optimální. Měli jsme letět do Dubaje a tam si skočit s padákem, řekl mi krátce předtím, než se to ve středisku Meribel stalo.“

Schumacher během sjezdu neupraveného svahu ve francouzské části Alp narazil při pádu hlavou do skály a byl okamžitě transportován do nemocnice v Moutiers a poté na kliniku v Grenoblu. Nyní absolvuje velmi nákladnou léčbu, kvůli níž musí manželka Corinna prodávat rodinný majetek.

Její muž byl dlouho upoután na lůžko ve Švýcarsku, v současné době pokračuje v léčebné proceduře v honosné vile na španělském ostrově Mallorca.

„Michaela vídám jednou dvakrát do měsíce a moje odpověď je pořád stejná – bojuje,“ konstatoval bývalý Schumacherův šéf z Ferrari Jean Todt před čtyřmi měsíci. „O Michaela je velmi dobře postaráno, má vše, co potřebuje. My mu můžeme jen přát hodně štěstí a jeho rodině hodně sil,“ dodal.

Pro sezonu 2021 se jméno Schumacher do seriálu F1 vrátilo. Mick Schumacher, Michaelův syn, je jedním z jezdců týmu Haas. „Mick je jedním z lidí, kteří budou mít vždy zvláštní místo v mém srdci a také v srdci mé ženy Michelle. Rodina Schumacherových je pro nás velmi výjimečná. S Michaelem jsem napsal skvělý příběh a vybudoval si úžasný vztah,“ poznamenal Todt.

I on v dokumentu „Schumacher“, na který se veřejnost může podívat od 15. září, promluví.

Během dlouholeté kariéry jezdil německý pilot kromě Ferrari také za týmy Jordan, Benetton a Mercedes. První ze sedmi titulů mistra světa oslavil v sezoně 1994, poslední o 10 let později. V královně motorsportu vyhrál dohromady 91 Grand Prix, na pódium vyskočil 155krát.

Tagy: