Nosím v sobě malého olympionika. Šermířka z Egypta po zápase přiznala, že je v sedmém měsíci

Egyptská šermířka Nada Hafezová se na olympijských hrách v Paříži postarala o pořádný rozruch, když po zápase na sociální síti Instagram odhalila, že soutěžila v sedmém měsíci těhotenství. „Na pódiu se vám zdálo, že jsou dva hráči, ale ve skutečnosti jsme byli tři! Byla jsem tam já, moje soupeřka a moje dosud nenarozené dítě,“ napsala Hafezová na Instagramu.

Hafezová na Instagramu uvedla, že jí těhotenství přineslo mnoho fyzických a emocionálních výzev, které musela překonat. Přesto se dokázala dostat do osmifinále ženské soutěže v šermu šavlí, kde v prvním zápase porazila Elizabeth Tartakovskou z USA 15:13, v druhém zápase ale podlehla jihokorejské šermířce Jeon Hayoungové 7:15, poznamenalo zpravodajství BBC.

„Jsem na sebe pyšná, protože těhotenství je samo o sobě jízda na horské dráze. Najít balanc mezi přípravou a osobním životem bylo náročné,“ sdělila. Dále zdůraznila, že její účast na olympiádě by nebyla možná bez podpory jejího manžela Ibrahima Ihaba a její rodiny.

ČTĚTE TAKÉ: Ženy se flákají a dělají si make-up, utrousil komentátor na olympiádě. TV ho tvrdě potrestala

Pro Hafezovou se jednalo o její třetí olympiádu, ale nyní to podle jejích slov bylo jiné. „Tentokrát v sobě nosím malého olympionika!“ zdůraznila.

Zatímco někteří čin šermířky obdivují a považují ho za inspirativní, najdou se i kritici. „Tohle je velmi trapné, měla si přenechat místo někomu, kdo je schopen soutěžit. Je to velmi nezodpovědné,“ napsala jedna z komentujících.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Olympiáda v Paříži je ekonomické fiasko, míní Kovanda. Příjmy srazila i bezpečnostní opatření

Tagy:
miminko Instagram šerm těhotenství Egypt sport OH 2024 Nada Hafezová