Šokující událost na Vysočině. Pracovník třebíčské nemocnice měl znásilnit pacientku po narkóze

Policie obvinila pracovníka třebíčské nemocnice kvůli znásilnění pacientky po narkóze. Případ, k němuž došlo v loňském roce, měla ohlásit zdravotní sestra, která byla svědkyní této jen těžko pochopitelné události. Oběť utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu, což je posuzováno jako těžká újma na zdraví. Policie případ z Vysočiny kvalifikovala jako zvlášť závažný zločin znásilnění, muži tak hrozí až dvanáctiletý trest vězení.

Muž, který v nemocnici pracoval, zřejmě využil bezbrannosti ženy, která ležela na pokoji po narkóze, uvedl Třebíčský deník. Obvinění se týká pouze jednoho případu. Zda muž něco takového udělal vícekrát, se nepodařilo prokázat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Bulovce poteče krev, vyhrožoval bývalý zaměstnanec nemocnice. Policisté ho zadrželi

Není jasné, zda byl podezřelý zdravotním bratrem nebo sanitářem. Podle tamního náměstka hejtmana pro zdravotnictví Vladimíra Novotného (SOCDEM) už ale v krajem zřizované nemocnici nepracuje, jelikož byl propuštěn.

Původně se ohlášením sestry zabývali kriminalisté z okresu. Jakmile se ukázalo, že jde o mnohem závažnější případ, věc si převzali krajští kriminalisté. Kauzou se tak bude zabývat brněnský krajský soud.

PODÍVEJTE SE NA VIDEO: Lékař měl roky znásilňovat pacientku. Docházela k němu ještě jako dítě. Muži teď hrozí soud

Tagy: