Otřesná slova svědkyně u soudu v Chomutově: Učitelky ve školce nutily děti jíst do pozvracení

U chomutovského soudu pokračoval proces se třemi učitelkami mateřské školy. Ženy jsou obžalované z hrubého chování vůči dětem v Klášterci nad Ohří. Ve čtvrtek vypovídala bývalá zaměstnankyně školky, a to, co říkala, muselo otřást každým, kdo kdy své děti svěřil do péče nějakého zařízení.

K soudu ve čtvrtek dorazily dvě ze tří obžalovaných učitelek. Podle státní zástupkyně se měly hrubě chovat k devíti dětem s různým fyzickým a mentálním handicapem. „Je jim kladeno za vinu přečin ohrožování výchovy dítěte, že se závažným způsobem v úmyslné formě hrubě chovaly k dětem. Křik, hrubé zacházení při vstávání dětí, když měly polední klid a podobně. Je tam podezření i na nějaké fyzické násilí,“ sdělila CNN Prima NEWS státní zástupkyně Iveta Přecechtělová

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šokující smrt malého chlapce. Pěstouni z něj vymítali ďábla, umíral přilepený k podlaze

U soudu více než dvě hodiny vypovídala bývalá asistentka pedagoga, která ve školce působila. „Není normální bouchat dítěti botou do kotníku, není normální je smýkat. Když někdo nechtěl spolupracovat, tak se s ním třeba smýklo tak, až si opravdu prokousl ret. Pro mě už je to násilí. Bylo mi vyčítáno, že jsem přecitlivělá matka,“ uváděla žena u soudu.

Jedna z učitelek prý měla podle obžaloby neposlušnému dítěti namáčet hlavu do studené vody, další zase údajně nutila děti do jídla až do pozvracení. „Udělalo se mu špatně, svačinu vyzvracel na talíř a vedle měl položený běžný chleba. Ten musel dojíst,“ pokračovala asistentka.

Jako nemajetkovou újmu si poškození nárokují v součtu téměř čtyři miliony korun. Trojice učitelek od začátku odmítá, že by dětem jakkoli ubližovala. Hodnocení dosavadního hlavního líčení obžalované odmítly. „Omlouvám se, jsem vázán mlčenlivostí. Byly prováděny důkazní prostředky a budou prováděny i v dalším jednání,“ dodal obhájce Vlastimil Němec.

V případě prokázání viny hrozí obžalovaným učitelkám trest až dva roky vězení. Soud bude pokračovat v dubnu výslechem dalších svědků.

Tagy: