Dramatické záběry hořícího trajektu: Byl to chaos, lidé skákali přes palubu, popsal cestující

Požár trajektu

Požár zachvátil thajský trajekt

Boj o holý život mají za sebou cestující z trajektu v Thajsku – kvůli rozsáhlému požáru na lodi museli skákat přes palubu, aby unikli plamenům. Podle deníku The Independent se dramatický incident odehrál ve čtvrtek ráno v Thajském zálivu. Všichni pasažéři jsou údajně v bezpečí a utrpěli minimální zranění. Celou událost zachytily kamery.

Plavidlo vyrazilo v noci z thajské provincie Surat Thani a doplout mělo do oblíbené turistické destinace Koh Tao. Jeden z cestujících po vypjaté události vypověděl, že zaslechl podivné praskání a místo zapáchalo kouřem. Během několika minut z lodi stoupal hustý dým a zachvátil ji požár. Celá situace vyvolala paniku na palubě a pasažéři začali skákat do moře, píše web The Independent.

ČTĚTE TAKÉ: Obrovské vlny v Itálii málem převrátily trajekt. Auta skončila na jedné hromadě

„Sotva jsme si stihli vzít záchranné vesty. Byl to chaos. Lidé plakali. Také jsem se rozplakal,“ řekl Maitree, který byl na palubě. Také popsal, jak jim několik lodí připlulo na pomoc, ale nemohly se přiblížit kvůli obavám z výbuchu. „Lidé museli skočit do moře, aby se zachránili. Každý si musel pomoc sám,“ řekl.

Trajekt převážel náklad spolu s cestujícími. Na palubě bylo celkem 97 pasažérů a 11 členů posádky. Vedoucí námořního oddělení Kritphet Chaichuai uvedl, že thajské záchranné služby poprvé obdržely hlášení o požáru kolem sedmé hodiny ranní. Lodě z ostrovu Koh Tao okamžitě vyrazily na pomoc cestujícím a posádce, které se podařilo zachránit. Úřady uvedly, že požár vznikl v motoru a příčina se vyšetřuje. Plameny se podařilo dostat pod kontrolu a trajekt se nepotopil, informoval zpravodaj The Guardian.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Požár na Václavském náměstí

Tagy: