Somálec ve Vídni ubodal bývalou manželku a přítelkyni. Policisté mu naměřili dvě promile

Útočník s nožem (Ilustrační snímek)

Krvavé drama otřáslo Vídní. Osmadvacetiletý žadatel o azyl ze Somálska tam zavraždil dvě ženy – bývalou přítelkyni a manželku. Muž má za sebou už několik napadení a znásilnění.

Hrůzný incident se odehrál v jednom ze sociálních bytů, ve kterém přebývají hlavně uprchlíci. Když se začal z jednoho z bytů ozývat křik a hádky, sousedé zavolali policisty. „Na místě zajistili mladého muže, který jim řekl, že v bytě zabil dvě ženy,“ uvedla rakouská policie.

Nůž, kterým ženy ubodal, strážci zákona nalezli na místě tragédie. Obě mrtvé ženy pocházejí také ze Somálska. Žadatel o azyl byl v době vraždy opilý. Policisté mu naměřili 2,2 promile.

Trpí psychózou

O tragédii informoval rakouský deník Neue Kronen Zeitung. Podle něj má Somálec za sebou dlouhý trestní rejstřík. Kromě několika napadení s ublížením na zdraví ho policisté vyšetřovali také ve dvou případech znásilnění.

Protože byl muž opilý, policisté ho zatím nemohli vyslechnout. Vídeňská prokuratura už ale prohlásila, že muž trpí duševní poruchou. Údajně má psychózu.

Tagy: