Brutální vražda u Pardubic. Obviněný měl seniorku usmrtit vrtačkou, známá rodiny promluvila

Zvlášť brutální případ vraždy začal rozplétat pardubický krajský soud. Žena se měla s partnerem podílet na vraždě své matky. Muž seniorku podle obžaloby bil rukama a vázou do hlavy, potom do ní vrtal elektrickou vrtačkou a posmrtně ji poléval žíravinou, aby prý ztížil identifikaci. O případu po celou dobu exkluzivně informovala CNN Prima NEWS. Dvojici hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Vražda seniorky v Libišanech na Pardubicku se stala 30. listopadu 2022. Pro kriminalisty jde o náročný případ kvůli brutálním okolnostem. Ženu měla podle obžaloby zavraždit její dcera a spolupachatelem měl být její partner. Společně ženu navštívili v jejím novém domě pod záminkou těhotenství, ve skutečnosti chtěli řešit vlastnictví domu v Praze. Poté se strhla hádka a partner mladší ženy seniorku srazil na zem, klečel jí na zádech a bil hlavou o podlahu. Podle obžaloby měl potom muž jednat zvlášť surově. Přinesl si vrtačku a do těla ženy vyvrtal nejméně pět děr v oblasti hlavy a krku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Před vraždami chtěl moje dítě. Expřítelkyně podezřelého z Hořovic popsala jeho poslední přání

„Řekl, že vrtal do mojí matky, že se rozhodl zakamuflovat vraždu z nenávisti. A že do člověka ještě nevrtal. Já jsem tam spíš jen stála, zděšená. Snažila jsem se to pobrat, ale nešlo to. Potom mi řekl, že on dojede koupit čistící prostředky a já mám utírat krev. To jsem dělala. On přijel asi za hodinu. Dovezl banány a makový závin. Ten snědl, banány byly pro mě,“ popisovala bez větších emocí obžalovaná dcera, která trpí poruchou autistického spektra.

Státní zástupkyně případ odmítla komentovat. U soudu zaznělo, co se mělo za zdmi domu v Libišanech dál odehrát. Dvojice v domě několik dalších dní přebývala, uklízela po sobě a muž měl tělo zavražděné polévat chemikáliemi na čištění odpadu a žíravinou. Také nechal v domě schovaný zásobník plný nábojů. Prý aby to policii ozvláštnil. Poté zvenčí vykopl dveře a zavolal záchranku i policii v domnění, že se oba vyhnou podezření.

Obžalovaná při výpovědi tvrdila, že byla pod jeho vlivem. „Byla neskutečně chytrá. Vystudovala i nějakou právní školu ve Varech, tak mi není jasné, jak se mohla domnívat, že se na to nepřijde. S mámou měla špatný vztah a už to hraničilo, že se s ní vlastně i soudila,“ svěřila se štábu CNN Prima NEWS pod zárukou anonymity rodinná přítelkyně.

Za vraždu zvlášť surovým a trýznivým způsobem hrozí oběma obviněným 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest. Muž má navíc na kontě nedovolené ozbrojování. V garážích a bytě v Praze ukrýval několik pušek, pistolí, rozebraných zbraní a přes tři tisíce různých kusů střeliva. Soud pokračuje ve středu a bude se zabývat otázkou, do jaké míry se každý z dvojice na vraždě podílel.

Tagy: