Před vraždami chtěl moje dítě. Expřítelkyně podezřelého z Hořovic popsala jeho poslední přání

Vyšetřování trojnásobné vraždy v Hořovicích.

Svědectví případu trojnásobné vraždy

Případ trojnásobné vraždy v Hořovicích na Berounsku získává nový rozměr. Redakce CNN Prima NEWS mluvila s bývalou partnerkou muže, který měl připravit o život ženu a dvě děti. Expřítelkyně promluvila o drogách a alkoholu, ale také o tom, že ve dnech, kdy se měly vraždy stát, si chtěl Tomáš J. vzít jejich společnou dceru.

Ještě než měl Tomáš J. připravit o život svoji partnerku, její pětiletou dceru a sedmiletého syna, byl v kontaktu s expřítelkyní, s níž vychovával dítě. „Chtěl si vzít moji dceru k sobě a jsem ráda, že jsem mu ji nedala. Měla jsem s ní jiné plány, protože to nebyl jeho víkend,“ popsala mužova expřítelkyně pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zuřivý řev a hrozba sebevraždou. Došly mi nikotinové sáčky, vysvětlil řádění mladík z Brna

V sobotu našla policie v bytě v Hořovicích tři mrtvé – ženu a její dvě děti. Proč si chtěl muž v tuto dobu vzít k sobě další dítě, není jasné. Po útoku měl spáchat sebevraždu v ubytovacím zařízení v Ladné na Břeclavsku, kde ho našla zásahovka. Podle informací CNN Prima NEWS se zastřelil zbraní mrtvé partnerky, kterou měla držet legálně. „K dětem se choval krásně, dceru si bral, alimenty platil, v tomhle nebyl problém. Vždycky se choval hezky, Viktorka ho měla ráda, měla ráda i dětičky,“ sdělila bývalá partnerka.

Na jednu stranu milující otec, na druhou nepředvídatelné a nezvladatelné chování. Přesně tak popisují muže lidé z jeho okolí. Podle bývalé partnerky měl Tomáš J. agresivní sklony už v minulosti. Drogy pak u něj měly fungovat jako spouštěč. „Drogy tam byly. Nepřijde mi, že by kvůli trávě vraždil, spíš to byly tvrdé drogy. Nejhorší byla kombinace drog a alkoholu,“ uvedla žena.

„Člověk se s tím snaží řešit nějaký psychický problém. V první fázi ta droga opravdu může pomoci. Pak si ale vybere svoji daň,“ řekl psycholog Ivan Douda. „Drogy nebo psychotropní látky nejsou obvykle spouštěčem nějakého vyloženě fatálního a agresivního chování. Tady se muselo jednat o souběh faktorů, na straně pachatele musely být nějaké osobnostní problémy,“ míní psycholog Radek Ptáček.

Jak žena a její dvě děti zemřely, policisté kvůli uvalenému embargu nezveřejní. Jejích blízcí mluví o tom, že je měl uškrtit.

Tagy: