Záhadná smrt ženy u Pardubic: Zemřela násilně, ale bez použití zbraně. Policie má podezřelé

Kriminalisté vyšetřují násilnou smrt v Libišanech na Pardubicku. Obětí je starší žena, která se nedávno do obce přistěhovala. Policie uvedla, že v souvislosti s úmrtím zadržela dva podezřelé a nehrozí další nebezpečí.

Jedna z novostaveb v okrajové části Libišan se o víkendu měla stát dějištěm násilné smrti. V sobotu odpoledne bylo v domě nalezeno bezvládné tělo starší ženy a rozjelo se pátrání po pachateli. Kriminalisté ohledávali místo činu a snažili se zajistit co nejvíce stop – včetně případných záběrů podezřelého.

„Po mně chtěli sehnat nějaké kamerové záznamy, co se týče obce, nějakých prostranství. Chtěli vědět, kdo má kameru na baráku a nějaký záznam,“ řekl na dotaz CNN Prima NEWS starosta Libišan Petr Vích.

Podle informací Krimi zpráv neměla být při násilném činu použita žádná zbraň. Kriminalisté ale neřekli, jak žena zemřela. Nařídili soudní pitvu.

„Na místě se nacházela osoba, u které lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval smrt,“ potvrdila informaci mluvčí záchranářů Alena Kisiala s tím, že případ si na místě převzal soudní lékař.

„Neříkali vůbec nic. To je právě ono, že neřekli nic, jenom, že mají podezření na násilné úmrtí a že potřebují někoho z obce. Já jsem jela před čtvrtou hodinou na obecní úřad a to už tady policie byla,“ popsala sobotní výjev jedna ze sousedek zemřelé. Podle ní šlo o tichou ženu, kterou příliš nevídala. Neznala ani její jméno a příjmení.

Oběť se před nedávnem do obce přistěhovala. Bydlela sama a sousedé si ani nevzpomínají, že by ji někdo navštěvoval. „Co se týče rodinných vztahů, vůbec nemám ponětí. Bydlela tady krátce a do obce mezi lidi nechodila. Loupežné přepadení by to asi být nemělo. Říkám, kriminalisté sháněli nějaké průjezdy obcí, inkriminovaných vozidel z toho dne i zpětně,“ dodal starosta.

Policie v pondělí potvrdila, že v souvislosti s případem zadržela dva podezřelé. Více informací ale zatím nesdělila, a tak zůstává motiv pachatele či pachatelů i případný vztah k oběti zatím obestřen tajemstvím.

Tagy: