Soukalová exkluzivně o dceři: Jako by to bylo cizí dítě. Jak porod zvládl tatínek?

Gabriela Soukalová s miminkem

Naše moderátorka Gábina Soukalová už si domů přivezla malé štěstí

Bývalé biatlonistce Gabriele Soukalové dělá její teprve šestidenní dcerka Izabelka radost už od první chvíle, kdy ji spatřila. Nyní se už obě nacházejí v pohodlí domova a užívají si společných chvil. Pořadu ShowTime Soukalová poskytla exkluzivní rozhovor, ve kterém vylíčila, jak probíhal porod.

Izabelu Gabrielu přivedla Soukalová na svět minulý čtvrtek 16. září. „Mně to připadá, jako by šlo o úplně cizí dítě. Že jsme ho někde dostali cestou sem. Všechno proběhlo tak strašně rychle, že mi to začíná docházet až v posledních dnech. Je to velká změna,“ uvedla pro CNN Prima NEWS moderátorka pořadu ShowTime.

Že by mělo jít o cizí dítě, ale rozhodně nesouhlasí přítel Soukalové a tatínek malé Izabelky Miloš Kadeřábek. „Není cizí. Má nos a úsměv po tobě,“ řekl s úsměvem novopečené mamince.

Soukalová jako vrcholová sportovkyně byla zvyklá na ledajakou zátěž, s porodem to však srovnat nelze. „Byla to velká zkušenost. Člověk si ji neumí představit, než ji zažije. Byla jsem ráda, že jsem měla vedle sebe velkou oporu. Moc mi to pomohlo,“ vylíčila Soukalová.

„Samotný porod neproběhl tak rychle, jak jsem si představovala. Asi všechny mámy by ho chtěly mít rychle za sebou. A bolelo to, překvapivě. Říkala jsem si, že by možná nebylo od věci, kdyby si tuto zkušenost zažil nějaký chlap. Aspoň by se do toho uměli vcítit,“ uvedla bývalá biatlonistka.

Naštěstí měla u sebe velkou oporu v podobě svého přítele Miloše. „Soucítil jsem s tebou a posílal ti energii, abys to co nejdříve zvládla a měla za sebou,“ řekl novopečený otec.

„Miloš byl strašně statečný, zvlášť při cestě do porodnice. Když jsme vyjížděli, nechápala jsem, jak mohl být tak strašně klidný. Už asi čtyři hodiny před porodem jsem mu říkala, že to přichází. On ale zůstával klidný a říkal, že ne, že to ještě není ono, ať jsem v pohodě,“ popsala Soukalová.

Soukalová: Doufám, že ji nikde nezapomenu

Porod by však s žádným závodem rozhodně nesrovnávala. „Když nastala nějaká kontrakce, říkala jsem si, že jde o takovou cílovou rovinku nějakého hodně unaveného závodu. Ale cílová rovinka má jen určitý počet metrů, zatímco porod trvá několik hodin. Takže tím pádem je to náročnější vydržet. Opravdu smekám před všemi maminkami,“ vysvětlila Soukalová.

V porodnici strávila novopečená maminka šest dnů a nyní už je s Izabelkou a Milošem doma. Na příchod miminka měli téměř vše připravené, zbývá dokoupit jen několik věcí. „Ještě nám chybí teplý fusak, protože se blíží zima. A ještě nějakou ohřívačku na mléko a různé drobnosti, určitě jsme nezapomněli na nic zásadního,“ vylíčil Kadeřábek.

„Hlavně abychom na ni nikde nezapomněli. Doufám, že nebudu po tátovi, protože ten mě zapomínal úplně všude, kde jsme byli,“ popsala Soukalová. Podle jejího partnera však něco takového rozhodně nehrozí. „Já vás budu střežit jako oko v hlavě,“ řekl.

Tagy: