Dojemný postup českých krasobruslařů. Z olympiády poslali tatínkovi vzkaz do nebe

Reprezentanti v krasobruslení Natálie a Filip Taschlerovi měli z olympiády od samého začátku smíšené pocity. Radost z účasti střídal smutek z toho, že se z úspěchu nemohou radovat s oběma svými rodiči. V roce 2019 totiž přišli o tatínka. Teď mu ale sourozenci během čekání na hodnocení věnovali dojemný vzkaz do nebe.

Natálie a Filip Taschlerovi reprezentují Českou republiku v krasobruslení. Účast na olympiádě v Pekingu si společně s rodiči vysnili. Výkon reprezentantů ale sledovala doma u televize pouze jejich maminka, otec totiž v roce 2019 zemřel. Své děti ale vždy v jejich cílech podporoval.

Když po svém výkonu sourozenci čekali na hodnocení, věnovali svému otci vzpomínku. „Je to náš rodinný sen a věřím, že maminka teď sedí u televize, brečí a je pyšná. Stejně tak doufám, že je pyšný i tatínek. Tady s ním mám obrázek, jeli jsme to pro ně,“ řekla deníku Blesk Natálie Taschlerová s tím, že všichni čtyři do toho dali šíleně moc. V ruce měla během čekání dívka zarámovanou fotografii právě svého otce.

Cesta byla složitá

„Rozhodně nás mrzí, že tady taťka není s námi, ale je v srdíčku. Zajeli jsme to tak, jak jsme mohli,“ dodala. „Ta cesta byla složitá, přes úmrtí, přes zranění. Byla dlouhá a o to krásnější je, že tady stojíme,“ dodal její bratr Filip.

Sourozenci Taschlerovi jsou po rytmickém tanci sedmnáctí, představí se tudíž i ve volném tanci pro postupující dvacítku. Vedou čtyřnásobní mistři světa Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron z Francie, kteří výkonem 90,83 bodu překonali vlastní světový rekord.

Tagy:
Peking Francie vzpomínka Olympijské hry krasobruslení Česko Natálie Taschlerová Filip Taschler Guillaume Cizeron