Rvačka v Aši skončila tragédií. Pobodaný muž se zamknul v bytě, po 3 dnech ho našli mrtvého

Sousedská hádka měla skončit vraždou

Policie obvinila muže z Aše z vraždy

Karlovarští kriminalisté objasnili vraždu. Obětí je šedesátiletý muž z Aše, zemřel po útoku nožem ve svém bytě. Tragédii podle vyšetřování předcházela potyčka na chodbě paneláku.

Malá chodba v jednom z ašských paneláků. Právě tady se měla odehrát potyčka mezi devětapadesátiletým nájemníkem a o rok starším mužem, který byl na návštěvě u svých dětí v sousedním bytě. „Celkově to všichni slyšeli, celý panelák to tady slyšel, ale to je tak jediný, co bychom k tomu mohli říct,“ uvedli pro CNN Prima NEWS příbuzní údajného útočníka.

„Při vyhrocené hádce měl mladší z dvojice mužů udeřit šedesátiletého muže do horní části těla. Ten měl na to zareagovat, že z kapsy vytáhl nůž,“ popsal mluvčí policie Jakub Kopřiva. Během strkanice pak měl podle vyšetřovatelů devětapadesátiletého muže minimálně dvakrát bodnout.

Roztržka tím skončila. Pobodaný muž se měl vrátit do bytu, kde se zamknul. Mrtvého ho tam našli až hasiči, kteří byt po třech dnech otevřeli. Zalarmovala je žena, které nezvedal telefon. Tragické potyčce předcházely sousedské spory.

Podle příbuzných údajného útočníka ale měli oni problém s mrtvým. „On nám házel třeba vajíčka na dveře. Byl cholerický člověk,“ vysvětlili. Syn pak dodal, že právě jejich otci mělo jít o život. Nicméně to, co přesně se osudného dne na chodbě stalo, budou dál zjišťovat policisté. Šedesátiletého muže obvinili z vraždy. „Po provedených úkonech byl na příkaz státního zástupce šedesátiletý muž propuštěn ze zadržení a vyšetřování probíhá na svobodě,“ uzavřel Kopřiva s tím, že mu hrozí za vraždu až osmnáct let ve vězení.

Tagy: