Sparta zcela ovládla finále AXE FIFA COOL Ligy. Obsadila všechny medailové pozice

Dva měsíce bojů na virtuálním trávníku dospěly k překvapivému finále třetí sezóny AXE FIFA COOL Ligy. Přes skupinové fáze se do koncové části turnaje probojovali ti nejlepší z domácích hráčů, nikdo ale nečekal, že stupně vítězů obsadí jen jediný tým. Sparta svým výkonem jednoznačně vévodila závěru ligy.

Pouze čtyři přeživší dokázali doputovat do posledního hracího dne AXE FIFA COOL Ligy, kde se rozhodlo o celkovém vítězi. V obložení tří Sparťanů se nacházel pouze jeden jediný reprezentant jiného klubu, a to Dalas94, hráč esportové sekce Teplic. Šance, že hráči v červených dresech opanují všechny tři medailové příčky, tak už od začátku finálového dne byly víc než vysoké.

1. semifinále –⁠ Dalas94 vs Caster

Hned první semifinále bylo výbornou pozvánkou pro diváky, kteří měli možnost sledovat jednotlivá utkání na virtuálním trávníku a během toho očkem pokukovat i po zápasu české reprezentace na trávníku skutečném. První souboj finálového dne, plný gólů a zvratů, ovládl Caster, který na Dalase dotíral od první minuty. Nakonec vstřelil vítěznou branku pár minut před koncem. Zápas skončil 5:4 ve prospěch Castera.

2. semifinále –⁠ MarioOoso99 vs Emerickson

Druhé semifinále zpočátku vypadalo celkem jednoznačně a vše ukazovalo na finále v červených barvách. MarioOoso99 se ne jednou, ale hned dvakrát ocitl na dosah gólu, ovšem ani jedna z těchto téměř stoprocentních šancí nevyšla. Přestože ještě před samotným koncem zápasu se mu povedlo dát Emericksonovi gól z penalty, výsledek samotného zápasu už to ale zvrátit nemohlo.

„V poslední chvíli jsem chtěl prohnat ovladač pokojem, ale to by asi nebylo na místě. Opět jsem dostal flashback z předchozích turnajů a řekl jsem si, že to už není normální. Zapnul jsem, snažil jsem se držet balón a nedat Mariosovi šanci. Pak už jsem věděl, že to bude moje. Jsem rád, že si to s Casterem kopneme po dlouhé době společně ve finále. Hraje se o hodně, je to finále. Může to dopadnout jakkoli. Jsem rád, že se utkám s ním a že pohár půjde do Sparty,“ vyjádřil se vítěz druhého semifinálového duelu Emerickson.

„Já jsem čekal na poslední chvíli, že se hýbne na přední tyč, on se hýbnul na zadní. Do každého turnaje jdu s největšími ambicemi, takže beru jen vítězství. Pokud se ale umístím do top 3, tak to bude dobrý. O třetí místo budu rozhodně bojovat,“ uvedl MarioOoso99 k semifinálovému sparťanskému duelu.

Finále – Emerickson vs Caster

Finále ve sparťanských červených barvách už od začátku představovalo v rámci AXE FIFA COOL Ligy jasné vítězství, pro diváky pak podívanou. V zápase se představili dva dobří kamarádi a týmoví spoluhráči, kteří se ale rozhodně nikterak nešetřili. V první hře do boje o třetí místo lépe nakročil komentátory i hráči favorizovaný Emerickson, který zápas s čistým skóre dovedl do stavu 2:0.

Ve druhé hře jako by se vše otočilo a správnou nohou do zápasu vykročil Caster. S přehledem vstřelil první gól a rychle svůj náskok navýšil na 2:0. Emericksonovi se poté podařilo se vzpamatovat a protivníkovu výhodu nejprve snížit, posléze stav dorovnat. Misky vah se pak přelévaly z jedné strany na druhou a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto až ve 117. minutě hry, kdy zaskóroval Emerickson. Ten se pak jen o chvíli později mohl radovat z vítězství celého turnaje, k čemuž měl do živého vstupu připraven i improvizovaný pohár. Ten opravdový si musí teprve převzít.

„Je to skvělý pocit konečně prolomit tu smůlu a na velkým turnaji brát první místo, to jsem do tohohle ročníku neznal. Jsem rád, že se mi to povedlo a beru to jako jeden z mých největších úspěchů v kariéře. Jsem s touhle sezónou maximálně spokojený,“ v rozhovoru s komentátory uvedl sám šampion ligy.

Celým turnajem diváky provázela ostřílená komentátorská trojice Jiří „Bananides“ Johanides, Filip „Koozy“ Lejček a Tomáš „The Hateris“ Rys, která dění na virtuálním trávníku popisovala stejně horlivě jako v opravdovém kotli. Možnost si vsadit u sázkové kanceláře Tipsport pak zvýšila celkové napětí z už tak vypečeného finále.

Tagy: