Zdrcující zprávy o fotbalové ikoně. Léčba rakoviny Pelému nezabírá, tvrdí brazilský list

Brazilská legenda Pelé je na tom hodně špatně. Podle webu Folha přestal bývalý profesionální fotbalista reagovat na chemoterapii. V úterý pak byl 82letý trojnásobný mistr světa přijat v nemocnici v Sao Paulu.

Pelé se od loňského roku léčí s rakovinou. V září 2021 podstoupil operaci tlustého střeva. Začátkem roku mu ale byly diagnostikovány metastázy ve střevě, plicích a játrech. Podle brazilského deníku Folha má mít Pelé paliativní péči. Chemoterapie je pozastavená a fotbalista dostává léky na zmírnění bolesti a na dušnost.

„Reakce na léčbu (antibiotiky) byla adekvátní, pacient je ve stabilním stavu. V nemocnici zůstane, aby v léčbě pokračoval,“ uvedli zástupci nemocnice v Sao Paulu, kde je fotbalová legenda hospitalizována. K informacím webu Folha se nevyjádřili, ale Pelé posléze sám ujistil fanoušky, že je v pořádku.

„Přátelé, buďte v klidu. Cítím se silný, cítím naději a pokračuji v léčbě,“ uvedl na Instagramu. „Věřím, že mi Bůh pomůže. A děkuji všem za podporu, každý kousek lásky, kterou mi posílají lidé z celého světa, mi dodává sílu,“ přidal slova legendární fotbalista.

Pelé se snažil uklidnit fanoušky již ve čtvrtek, když na svém Instagramu zveřejnil příspěvek, ve kterém uvedl, že „dělá jen svou měsíční návštěvu“. Zmírnit obavy o jeho zdraví se pak snažila také jeho dcera, která je na fotbalovém MS v Kataru. Kely Nascimento se vyjádřila, že zdraví jejího otce rozhodně nevyžadovalo, aby naskočila do letadla zpět do Brazílie.

Fanoušci na fotbalového velikána myslí i v Kataru. Během zápasu Brazílie s Kamerunem se v hledišti stadionu v Lusailu objevil transparent „Brzy se uzdrav.“ Pelého fotografie se objevily i v katarském městě.

Tagy: