Špatné zprávy pro trenéra Haška. Schick si na EURO poranil lýtko, nastoupí proti Turkům?

Vyšetření na magnetické rezonanci prokázalo, že český fotbalista Patrik Schick má ze sobotního druhého utkání na mistrovství Evropy v Německu proti Gruzii poraněný lýtkový sval. Informaci České televizi, že nejlepší střelec v aktuální nominaci jistě přijde o středeční závěrečný zápas skupiny proti Turecku, vedení týmu nepotvrdilo. Hráč bude nadále s mužstvem, sdělil novinářům tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

"Patrik Schick podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí, které prokázalo zranění lýtkového svalu. Hráč zůstává s týmem a je v péči lékařů a fyzioterapeutů, kteří mu poskytují maximální péči," uvedl Šedivý.

ČTĚTE TAKÉ: Česko na EURO remizovalo s Gruzií. Schick překonal jeden historický milník

Zápas s Tureckem rozhodne o tom, zda český tým na evropském šampionátu projde ze skupiny. Vítězství by mu téměř jistě vyneslo postup, za určitých nepříliš pravděpodobných okolností by mu ale mohla stačit i remíza. Po úterní úvodní porážce 1:2 s Portugalskem a sobotní remíze má na kontě ve skupině jediný bod.

Schick nejprve v zápase s Gruzií v Hamburku v 59. minutě vyrovnal na konečných 1:1 a šestým gólem se osamostatnil v čele tabulky českých kanonýrů na mistrovství Evropy. O necelých 10 minut později si ale sedl na trávník, držel se za lýtko a poté s hlavou v dlaních odkulhal ze hřiště, kde ho vystřídal Mojmír Chytil. Ihned po utkání stejně jako po něm i hlavní kouč Ivan Hašek připustil, že není úplným optimistou.

Asistent trenéra Jaroslav Köstl novinářům řekl, že prvotní vyšetření večer po zápase dalo naději, že by zranění nemuselo být až tak vážné, jak se původně zdálo. Kanonýr Leverkusenu odpoledne absolvoval magnetickou rezonanci, která však prokázala problém ve svalu. Není tak příliš pravděpodobné, že by se Schick, s 20 brankami suverénně nejlepší střelec v české nominaci na turnaji, dal do středečního duelu do pořádku.

Drobné potíže postihly v zápase s Gruzií také záložníka Lukáše Provoda, který v 81. minutě vystřídal. "Mám lehký výron kotníku, ale myslím si, že to není nic vážného. Čekal jsem, že to dnes ráno bude horší. Takže se cítím dobře a určitě budu připraven," prohlásil Provod.

Ostatní hráči jsou v pořádku. "Zdravotní stav mužstva je odpovídající tomu, že jsme hráli dva zápasy ve čtyřech dnech. Určitá únava u některých hráčů je, ale nic zásadního směrem k zápasu s Tureckem by tam nemělo být," řekl Köstl.

Změna plánů

Oproti původním plánům v neděli reprezentanti neměli pozápasový trénink a přípravě se věnovali individuálně. Někteří z týmu využili volnějšího programu k tomu, aby si zahráli padel na kurtu vedle hotelu, kdy bydlí.

"Věřím, že nám to pomůže. Já osobně byl jedním z těch, kteří si byli padel zahrát. Hraju ho rád, těšili jsme se na to, že si ho tu budeme moci jednou zahrát. Myslím, že dnes k tomu byl ideální den. Je to ideální regenerace, že člověk trošku upustí páru a má jiné myšlenky," řekl Provod.

"Na druhou stranu jsme předtím byli pracovat v posilovně, odpoledne nás ještě čeká regenerace. Takže den je nabitý tak jako tak. Vše je o tom nastavit hlavu i tělo na to, abychom byli stoprocentně připraveni na zápas, který nás čeká," dodal sedmadvacetiletý záložník pražské Slavie.

Kdo byl v padelu nejlepší, neprozradil. "Čtyři hráči jsme hráli turnaj každý s každým. Nevyhrál nikdo, prohrál jeden hráč, ale nebudu ho zmiňovat, abych ho tady neponižoval, protože to hrál poprvé. My jsme byli rádi, že jsme sehnali čtvrtého," podotkl Provod.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šílenec zaútočil na fanoušky cepínem

Tagy:
Turecko Gruzie trenér Patrik Schick Lukáš Provod Ivan Hašek magnetická rezonance Petr Šedivý Jaroslav Köstl Mistrovství Evropy ve fotbale