Společné okamžiky na place i v divadle: Vyskočil dojemně vzpomíná na Zdenu Hadrbolcovou

Pohřeb legendární herečky Zdeny Hadrbolcové si nenechala ujít řada známých osobností.

Sešli se na place při natáčení seriálu Létající Čestmír, několikrát se společně objevili i na divadelních prknech. Na oblíbenou herečku Zdenu Hadrbolcovou, která zemřela ve věku 86 let, zavzpomínal její herecký kolega Ivan Vyskočil v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS.

„Hrál jsem se Zdeničkou nejenom v Čestmírovi, ale i v divadle. Byli jsme v jednom angažmá v Divadle S. K. Neumanna, několikrát jsme spolu hráli na jevišti. Byla hodná a příjemná kolegyně,“ připomněl zesnulou umělkyni Vyskočil.

ČTĚTE TAKÉ: Před smrtí měli o Hadrbolcovou strach její kamarádi. Nikdo netušil, jak na tom je

Prozradil, že má na herečku úsměvnou vzpomínku: „Nějaká její příbuzná se jmenovala Józa. My jsme jí tak v divadle říkali. Ona se nezlobila.“

Zdena Hadrbolcová s herectvím začala na přelomu padesátých a šedesátých let. Vášní se pro herečku stalo jak divadlo, tak filmové plátno. Její ztvárnění role maminky ve filmu Páni kluci nebo seriálu Létající Čestmír se vrylo do paměti mnohým divákům.

V posledních letech se herečka objevila ve filmech Přes prsty, Křídla Vánoc nebo František je děvkař. Své milované profese se musela vzdát minulý rok před Vánoci, kdy ji postihla mozková příhoda.

Tagy:
Vánoce divadlo herec Ivan Vyskočil Přes prsty Zdena Hadrbolcová Létající Čestmír Stanislav Kostka Neumann Páni kluci