Před smrtí měli o Hadrbolcovou strach její kamarádi. Nikdo netušil, jak na tom je

Jaroslava Obermaierová s hereckou kolegyní Zdenou Hadrbolcovou.

Zemřela herečka Zdena Hadrbolcová

O zdravotním stavu zesnulé herečky Zdeny Hadrbolcové neměla již delší dobu žádné informace nejen veřejnost, ale ani její kamarádka a kolegyně Jaroslava Obermaierová. Po mrtvici, kterou Hadrbolcová prodělala loni v prosinci, byla odkázána na pomoc zdravotníků v léčebně dlouhodobě nemocných. Naposledy se přítelkyně viděly před pandemií koronaviru, pak už si pouze telefonovaly, jenže když se Hadrbolcové zdravotně přitížilo, odmlčela se.

Česko v pondělí zasáhla smutná zpráva o odchodu herečky Zdeny Hadrbolcové, která zesnula v 86 letech. Delší dobu o ní nebyly žádné informace, dokonce ani její kamarádka a kolegyně Jaroslava Obermaierová netušila, jak na tom herečka je.

ČTĚTE TAKÉ: Šok v Hollywoodu. Ve 44 letech náhle zemřel slavný producent, stál za seriály Euforie a Idol

Hadrbolcová v prosinci minulého roku prodělala mozkovou mrtvici. Od toho momentu byla odkázána na pomoc svého okolí. Herečka tak poslední chvíle života trávila v léčebně dlouhodobě nemocných. Kde přesně se ale nacházela, netušil nikdo z jejích hereckých kolegů. Synovec Hadrbolcové si totiž nepřál, aby tetu kdokoliv kontaktoval. Chtěl chránit její klid i soukromí.

Protože u sebe neměla mobilní telefon, nemohla ji kontaktovat ani její blízká kamarádka Obermaierová. „Ráda bych Zdeničce zavolala, ale jak jsem zjistila, už delší dobu nemá telefon. A vůbec netuším, kde se vlastně nachází. Je to moc smutné. Ach, to stáří je tak těžké,“ uvedla v červenci pro deník Aha!. „Celý život spoléhala jen na sebe – a najednou to nejde. Poslední roky, když jsme si volávaly, si stále stěžovala na zdraví a potíže s ním spojené,“ doplnila tehdy Obermaierová

Naposledy se viděly před pandemií koronaviru. „Pak se to její zdravíčko zhoršilo a už nebyla možnost se setkat. Zůstaly jsme alespoň v kontaktu telefonickém. Pak už ale to její číslo přestalo fungovat. Bude mi moc chybět,“ povzdechla si Obermaierová pro CNN Prima NEWS.

O úmrtí divadelní a filmové herečky Zdeny Hadrbolcové informoval web Blesk.cz. Podle jeho informací měla zemřít v léčebně dlouhodobě nemocných.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Proměna slavné Popelky. Měla jezdit na skútru. Natáčení se plánovalo na léto, říká expert

Tagy: