Spor dvou mužů kvůli ženě na Litoměřicku vyvrcholil střelbou. Útočníkem měl být politik

Střelba na Litoměřicku

Střelba na Litoměřicku

Severočeští kriminalisté prověřují případ hádky dvou mužů v Brozanech nad Ohří na Litoměřicku, která vyvrcholila ve čtvrtek odpoledne střelbou. Postřelený 48letý muž skončil v péči lékařů, útočníka zadrželi policisté. Podle informací CNN Prima NEWS měl být důvodem konfliktu spor o ženu.

Ke čtvrtečnímu incidentu vyjeli policisté a záchranáři okolo 16. hodiny. K rozepři došlo v centru městečka nedaleko tamní pošty. Jednoho z mužů lékaři převezli do litoměřické nemocnice. Střelce policie zadržela.

Jak potvrdila nemocnice, muž je mimo ohrožení života. „Postřelený je stabilizovaný, jeho stav je ale vážný,” sdělila mluvčí Jana Mrákotová.

Střelcem by měl být politik

Podle informací CNN Prima NEWS stál za motivem střelby spor o ženu. Podezřelým útočníkem by měl být 58letý politik z nedalekých Lovosic. „Muž je zadržen a okolnosti případu prověřujeme,“ uvedla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

„Mohu potvrdit, že jsme ve čtvrtek v odpoledních hodinách zasahovali na Litoměřicku u muže se střelným poraněním. Po ošetření byl s podezřením na vážné zranění převezen do nemocnice v Litoměřicích. Byl mimo ohrožení života,“ řekl Litoměřickému deníku mluvčí záchranné služby Prokop Voleník bez bližších podrobností.

Na Litoměřicku to není jediný případ za poslední dobu, kdy se vzájemné spory řešily střelnou zbraní. Loni v květnu řešili krajští kriminalisté střelbu v rodině v Bohušovicích nad Ohří, kde vygradovaly vleklé rodinné spory. Třiaosmdesátiletý muž tam po slovní rozepři několikrát vystřelil z legálně držené zbraně na svého syna a snachu, která utrpěla středně těžká až těžká zranění. Vloni v listopadu pak Krajský soud v Ústí nad Labem útočníka Stanislava N. potrestal pětiletým trestem vězení.

Tagy:
nemocnice střelba lékař CNN Prima NEWS Lovosice okres Litoměřice Brozany nad Ohří Jana Mrákotová