Sport dětem chybí. Penny proto rozjelo soutěž Hýbeme se hezky česky

Malí fotbalisté přípravky na přátelském utkání

Sport dětem chybí. Penny proto rozjelo soutěž Hýbeme se hezky česky. Rozhovor s Vítem Vojtěchem

Koronavirová krize přerušila sportování stovkám, možná tisícovkám dětí. Penny proto spustilo soutěž Hýbeme se hezky česky, která má za cíl usnadnit sportovním klubům návrat k pravidelným tréninkům. Ceny může vyhrát 465 týmů z celého Česka.

„Bavili jsme se se zaměstnanci a zákazníky o tom, co je nejvíce trápí. Nejvíce zaznívalo, že dětem chybí sport. Začali jsme řešit, co bychom pro to mohli udělat. Oslovili jsme Českou obec sokolskou a Asociaci školních sportovních klubů. Chceme rozjet diskuzi na téma sportu a odměnit spousty sportovních týmů, aby se jim jednodušeji vracelo ke sportování,“ vysvětluje vedoucí strategického marketingu Penny Vít Vojtěch.

„Týmům chybí finanční prostředky, nemají peníze na elektřinu. Proto jim Penny nechce posílat dresy, ale podpořit týmy, aby měly více prostředků například na trenéry. Každý tým dostane jak finanční, tak materiální pomoc v podobě zdravé výživy, ovoce, zeleniny, pití,“ dodává.

Dohromady dostane ceny 465 týmů. Vítězné týmy budou mít navíc možnost tréninku se slavnými sportovci. S Penny spolupracují například fotbalové legendy Vladimír Šmicer či Jan Koller.

Do soutěže se může zapojit každý. Ze 155 mikroregionů, které jsou stanoveny polohou prodejen Penny, vzejdou vždy tři vítězové. Finální hlasování bude probíhat v prodejnách Penny.

Tagy:
soutěž Penny Jan Koller Vladimír Šmicer Česko Hýbeme se hezky česky koronavirová recese