Sportovcům záleží na ekologické udržitelnosti. Přijďte se přesvědčit na ALPINE PRO Prima Run

Sportovní podniky všech typů disciplín si velmi dávají záležet na tom, aby po sobě zanechaly co nejmenší ekologickou stopu. Vyhodit PET lahev za jízdy z kola? Pouze na vyhrazených místech! Jednorázové kelímky? Nikdy. Je to zkrátka tak. Ten, kdo se stará o své tělo, myslí nejen na něj, ale i na planetu. Tedy ekologicky. A správné třídění odpadu je absolutní minimum, které může každý z nás udělat pro záchranu Země. Celosvětově totiž stále vzrůstá spotřeba plastů, třeba kvůli objednávání jídla s sebou.

Sportovci, skauti a lidé, kteří se zabývají svým zdravím, dbají nejen o svou kondici, ale také o životní prostředí. Pravidelně se vydávají do přírody čistit ji od odpadu a jsou horlivými propagátory vratných plastů, které jsou poměrně běžnou záležitostí hned za našimi hranicemi.

Je zkrátka fakt, že každý by si měl hlídat svou ekologickou stopu. Tedy nejen to, zda jezdí do práce na kole či autem, ale také, jak se k přírodě chová. Dobré je, že sportoviště se k tomuto hnutí přidávají. A samotní sportovci stále častěji sahají po funkčním oblečení z organických tkanin a podporují lokální výrobce.

Zajímá vás, jestli se opravdu chovají tak příkladně? To můžete zjistit už 19. srpna, kdy se v areálu holešovického Výstaviště postaví na start běžci ALPINE PRO Prima Runu. Sami, se svými pejsky, s rodinou, a dokonce i děti v rámci dětského běhu. Více na www.alpineproprimarun.cz.

Pro dospělé závodníky bude připravena tradiční pětikilometrová trať. Pokud máte o své kondici nějaké pochybnosti, nemusíte se bát, že byste svůj start přepálili. Společnost ALPINE PRO všem účastníkům ve Stromovce nabídne i mnoho zajímavých soutěží, takže první místo nebude tím jediným, které vyhrává.

„Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. A ještě u toho dobře vypadat. Proto pro závodníky chystáme speciální závodní ALPINE PRO Prima Run trička a spoustu soutěží. Například o naši vychytanou olympijskou kolekci, tedy trička, mikiny, kalhoty, cestovní tašky a další doplňky, které využívají sportovci. Jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a vycházejí z osvědčených modelů předešlých olympijských kolekcí i úspěšných modelů kolekcí ALPINE PRO. Stavte se pro výhru,“ láká nejen sportovce Václav Hrbek, majitel společnosti ALPINE PRO.

Partnerem celé akce je také společnost FCC Česká republika, poskytovatel služeb odpadového hospodářství. I to je důkazem, že sport a péče o životní prostředí k sobě neodmyslitelně patří.

Na co se dál během programu můžete těšit?

Kromě dalších aktivit se na místě na všechny těší partner ALPINE PRO PRIMA RUN – Oborová zdravotní pojišťovna. Návštěvníci si mohou nechat změřit zrak a absolvovat krátkou masáž, která organismus po výkonu dokonale zregeneruje.

Kromě toho si děti užijí program se společností SEVT. Dětský běh se Sevtíky a následný doprovodný program může být malou připomínkou toho, že škola se blíží. SEVT.cz je lídr v oblasti vzdělávání, školních, výtvarných a kancelářských potřeb. Řadí se mezi nejspolehlivější e-shopy a od roku 2018 je držitelem ocenění ShopRoku v kategorii kancelářské potřeby.

Tagy: