Kameraman zesměšnil všechny atlety. Předběhl je při pořizování záznamu

Univerzitní sprinterský závod na sto metrů měl nečekaný průběh. Nejrychlejší totiž nebyl nikdo z atletů, nýbrž amatérský kameraman Chao Siao-jang, který závod v čínském městě Ta-tchung zaznamenával. Svým výkonem si vysloužil obdiv nejen diváků na stadionu, ale také uživatelů sociálních sítí. Informuje o tom agentura Reuters.

Amatérský kameraman je studentem posledního ročníku tělovýchovné fakulty. Sprintery chtěl na trati pouze natočit, stoupl si tedy několik metrů před závodníky. S výstřelem se rozeběhl, za celou dobu jeho náskok nikdo z běžců nestáhl. Chao navíc v ruce držel čtyřkilový fotoaparát se stabilizátorem.

Záběry z univerzitního závodu se rychle rozšířily i po sociálních sítích, kde Chao ohromil svým výkonem. Podle jeho slov ale žádné vítězství nezamýšlel. „Chtěl jsem jen udělat kvalitní záběry ze závodu,“ řekl.

Chao tak ukázal, že je nejen schopným kameramanem, ale také běžcem. Mladík v letošním roce ukončí bakalářské studium. Jak sám sdělil, jeho nebývalý výkon by mohl být takovým dárkem na rozloučenou s jeho univerzitou.

Tagy: