Tragická srážka čtyř aut na Olomoucku: Jeden člověk zemřel, silnice byla uzavřena

Na silnici II/435 u Nemilan, místní části Olomouce, se v neděli večer srazila čtyři osobní auta. Jeden člověk zemřel, několik dalších lidí utrpělo zranění, sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová. Krajští hasiči na Twitteru uvedli, že zdravotníkům asistovali v péči u tří zraněných osob. Silnice i blízký nájezd a sjezd z dálnice D35 jsou uzavřeny.

„Dnes (v neděli) v podvečer se stala vážná dopravní nehoda, při které došlo ke střetu čtyř osobních vozidel na komunikaci mezi Olomoucí a obcí Kožušany-Tážaly, při které došlo k úmrtí jedné osoby a ke zranění dalších osob,“ uvedla Zajícová.

Auta se podle policie srazila zhruba v 17:15. „Na místě probíhá šetření této závažné dopravní nehody za účasti soudního znalce, specialistů na šetření nehod a kriminalistů ze služby kriminální policie a vyšetřování, zjišťuje se příčina a další s ní související okolnosti. Policisté na místě řídí dopravu. Bližší informace k nehodě v tuto chvíli nejsou k dispozici a budou poskytnuty v zítřejší (pondělní) tiskové zprávě,“ doplnila Zajícová.

Kvůli nehodě je uzavřena silnice II/435 i blízký exit 272 Nemilany na dálnici D35. Policie odklání dopravu na objízdné trasy. Omezení podle informací uvedených na webových stránkách policie nejspíše potrvá do pozdních večerních hodin.

Tagy: