Srážka vlaku s kamionem na Vsetínsku: Přehlédl mladý šofér náklaďáku červená světla?

Úterní nehoda, ke které došlo na železniční trati mezi Stříteží nad Bečvou a Valašským Meziříčím si vyžádala pět lehce zraněným.

Vlak a kamion se srazily na železničním přejezdu ve Valašském Meziříčí

Úterní nehoda, ke které došlo na železniční trati mezi Stříteží nad Bečvou a Valašským Meziříčím, si vyžádala pět lehce zraněných osob. Mezi nimi je i 22letý řidič náklaďáku, do kterého na přejezdu narazil vlak.

Nehoda se stala v úterý krátce před 15. hodinou. „Došlo ke střetu osobního vlaku s nákladním autem. Měly by tam být zraněné osoby. Ve vlaku bylo 12 osob včetně personálu. Vlak by měl být vykolejený, ale zatím nevím, jestli celá souprava,“ uvedla krátce o nehodě policejní mluvčí. Bližší informace neměla k dispozici.

Mladý řidič náklaďáku přejížděl přes přejezd do nedalekého průmyslového parku. Vjel tak přímo pod kola právě projíždějícímu vlaku. Po nárazu se kamion převrátil na bok a první vagon soupravy vykolejil. Na místě byla jak u řidiče, tak u vlakvedoucího okamžitě provedena dechová zkouška. „Obě dvě zkoušky na alkohol byly negativní,“ uvedl v televizním vstupu reportér CNN Prima NEWS Robert Heč.

Vyšetřovatelé po příčinách nehody pátrají. Již se ale ukázalo, že světelná signalizace na přejezdu fungovala. Je tedy možné, že se jednalo o lidskou chybu a nepozornost, kdy teprve 22letý šofér červená světla přehlédl.

Odřeniny a naraženiny

Nehoda si vyžádala pět zraněných osob. Zraněné jsou tři ženy, které cestovaly ve vlaku, a také vlakvedoucí i řidič. „Nejdůležitější zprávou je, že ta zranění by měla být lehčího rázu. Mělo by se jednat hlavně o odřeniny a naraženiny,“ řekl reportér. Dodal, že všichni zranění byli převezeni do nemocnice ve Valašském Meziříčí na chirurgickou ambulanci.

Na místě se záchranáři momentálně připravují na vyproštění náklaďáku a opětovné nakolejení vlaku. „Na místo jsem povolal dva automobilové jeřáby velké tonáže, které nadlehčí vlak a dojde k vyproštění kamionu. Potom se za jejich pomoci vlaková souprava vrátí zpět na kolejiště,“ uvedl velitel zásahu Ondřej Vojtek.

Tagy: