Vražda dvouleté Danky hýbe Srbskem: Policie odhalila děsivé detaily, prezident mluví o zrůdách

Srbskem hýbe tragický případ zmizení dvouleté dívky Danky. Podle vyšetřovatelů ji měli srazit autem dva padesátiletí muži a tělo zakopat na skládce odpadků. Tam po ostatcích ale policie pátrá marně, domnívá se proto, že se muži na místo vrátili a tělo dívky přenesli jinam.

Náměstí města Bor na východě Srbska se celý včerejší den plnilo květinami a svíčkami. Lidé tam přišli uctít památku Danky Iličové. Vedle ručně psaných vzkazů pro dvouletou holčičku leží také plyšové hračky a balónky, popisuje britská BBC.

Policie pátrá po těle dvouleté Danky

Tragický případ plní titulky srbských médií již deset dnů. Tehdy holčička zmizela, když si hrála u svého dědečka. Ve vazbě se v souvislosti s případem nachází dva padesátiletí muži. Policie je obvinila z vraždy, muži se totiž přiznali, že dívku srazili autem.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální útoky na děti ve Francii: Dívku měli zbít žáci kvůli víře, zkopali ji do bezvědomí

Nepřivolali pomoc, místo toho zřejmě v domnění, že je mrtvá, Danku naložili do auta a odjeli. Podle německé televize RTL se policie domnívá, že Danka mohla nabýt vědomí. Analýza vyšetřovatelů totiž odhalila, že se auto pohybovalo rychlostí jen 20 km/h. Muži ji pak údajně uškrtili a tělo zakopali na skládce odpadků.

Tím to ale neskončilo. Policie se domnívá, že se podezřelí mohli vrátit na místo, kde tělo zanechali, vykopali ho a přemístili na jiné místo. Vyšetřovatelům vypověděli, že prý chtěli mrtvé dítě lépe ukrýt.

Vyšetřování odhalilo také další děsivý detail. Dančin otec zřejmě zastavil auto mužů a zeptal se jich, zda dívku neviděli. Přestože byla ve skutečnosti ve vozidle, muži popřeli, že by ji viděli.

Případ přesáhl hranice Srbska a nenechal chladným ani politiky. Prezident země Aleksandar Vučić označil osoby odpovědné za Dančinu smrt za „zrůdy“. Pochválil policii a veřejnost za jejich úsilí o dívčino nalezení a řekl, že to ukazuje, „že jsme neztratili duši, že lidé mají srdce a sílu“. Z úcty k oběti a její rodině organizátoři zrušili několik politických protestů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Muž při kontrole pejskařů v Praze poplival strážníky. Po sprše nadávek skončil v poutech

Tagy: