Seniorovi na Berounsku explodovalo auto. Motorkář následně předvedl hrdinský čin

Motorkář zachránil v Hořovicích řidiče z hořícího auta.

Řidiče z hořícího auta zachránil motorkář

V úterý odpoledne zasahovaly všechny záchranné složky u obchodní zóny v Hořovicích na Berounsku, kde po explozi začal hořet osobní automobil. Vůz vzplál za jízdy, pravděpodobně kvůli technické závadě, sdělila pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Michaela Richterová. Řidiče z vozu zachránil motorkář, který ani přes riziko vlastního ohrožení neváhal a seniorovi pomohl. Ten utrpěl popáleniny druhého stupně a do nemocnice byl transportován vrtulníkem.

K dramatické situaci došlo před kruhovým objezdem u nákupní zóny v Hořovicích na Berounsku v úterý odpoledne kolem 15:15, kdy na tísňové lince přijali nouzové volání.

ČTĚTE TAKÉ: Chtěl si uvařit kávu, zapálil osadu na Slovensku. Vdova se čtyřmi dětmi přišla o dům

„Seniorovi se během jízdy vznítilo vozidlo a začalo hořet. Podle prvotního vyjádření od hasičů měla být na vozidle pravděpodobně technická závada,“ řekla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Michaela Richterová s tím, že řidič je narozen v roce 1948.

Senior utrpěl vážná zranění a musel být transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. „Pacient utrpěl popáleniny druhého stupně na 35 procentech těla. Lékař pacienta zaintuboval a napojil na umělou plicní ventilaci,“ upřesnila Monika Nováková, mluvčí středočeských záchranářů.

„Událost si převzali berounští kriminalisté a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnila Richterová.

Seniora z vozu vytáhl statečný motorkář, riskoval vlastní život

Situaci pro CNN Prima NEWS přiblížila Adéla Fopová, dcera motorkáře, který seniora z vozu vytáhl. Otec Fopové byl zrovna se svým skútrem na cestě na nákup. Na kruhovém objezdu před ním stálo osobní vozidlo. „Viděl, jak pán zařadil rychlost jedna, že se rozjede, a v tu chvíli se ozvala strašná rána jako z bomby,“ popsala s tím, že všechna skla v autě se rozletěla.

„Auto ve vteřině začalo hořet, všechen požár se valil dovnitř vozu. Výbuchem se dokonce otevřely i dveře auta,“ pokračovala.

Její otec neváhal ani vteřinu, odstavil skútr a okamžitě se vydal seniorovi na pomoc. Nezastavilo ho ani to, když ho řidič hořícího vozu varoval, aby šel pryč, protože auto může explodovat. „Pán byl lehce nakloněný ven z auta a byl celý ohořelý, táta ho začal vytahovat ven, ale pán na něj křičel, ať ho tam nechá a jde pryč, protože auto je na plyn a může vybouchnout.“

Varování seniora neuposlechl a pokračoval v jeho záchraně. „Cítil, jak mu strhává popálenou kůži z ruky. Pána se mu podařilo vytáhnout z auta, které bylo v plamenech,“ vyprávěla dcera hrdinného motorkáře. „Mezitím, co táta vytahoval pána z auta, křičel na přihlížející lidi, ať nekoukají a zavolají aspoň záchranku,“ řekla a dodala, že její otec také varoval ostatní zákazníky a ponoukal je, ať odjedou, protože hrozí výbuch. Posléze už na místo dorazily všechny záchranné složky IZS a situaci dostaly pod kontrolu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Brandýse nad Labem hořel sklad plný kartonu. Na místě zasahovala skoro stovka hasičů

Tagy: