Šternberk trápí agresivní mládež. Po posledním útoku skončila v nemocnici nezletilá dívka

Náměstí ve Šternberku

Bitky dětí

Velké pozdvižení vyvolal ve Šternberku na Olomoucku nedělní incident, při kterém se v rušném centru porvaly dvě nezletilé dívky. Jedno z dětí skončilo po útoku v nemocnici. Podle místních tím jen gradují dlouhodobější problémy a žádají ráznější postup.

K šarvátce došlo podle svědků události přímo v centru. „Kolem půl šesté odpoledne měla fyzicky napadnout nezletilá dívka bez jakéhokoli varování svoji vrstevnici. Tuto několika ranami udeřila do obličeje a následně ji měla také kopnout,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

ČTĚTE TAKÉ: Jako teenager zavraždil v Krnově 11letou sestru. Místo nápravy za mřížemi škrtil vychovatelku

Podle zdejších obyvatel nicméně rozhodně nešlo o ojedinělý incident a žádají úřady, aby rázně zakročily. „Problémy jsou tu delší dobu. Snad už to nějak budou řešit, protože nechcete pouštět děti samotné například ze školy,“ popsala jedna z obyvatelek. „Slýchávám to hodně. Mělo by se to řešit,“ řekl další místní.

„Město přijalo určitá opatření. Hlavně tedy zvýšený počet hlídek, a to jak ze strany městské policie, tak policie České republiky,“ uvedl místostarosta města Jiří Kraus. Radnice už před měsícem požádala o pomoc také společnost Podané ruce. Podle sociálních pracovníků jsou ale terénní práce běh na dlouhou trať.

„Problémy, které zažívá Šternberk, jsou hodně intenzivní. V nějaké podobě je zakouší hodně měst. Postup je vždycky podobný – posílit terénní práci s mládeží. První výsledky se pak za nějakou dobu dostaví,“ vysvětlil ze společnosti Podané ruce Petr Huptych.

Nedělní incident vzhledem k věku pachatelky policisté s největší pravděpodobností odloží. Ve městě ale nejsou problémy jen s dětmi. Například před deseti lety tu před úřadem práce po sobě stříleli členové dvou znepřátelených rodin. V  nemocnici tehdy skončili dva těžce zranění.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ze speciálně rozstřižených kalhot vytáhl přirození. Policie pátrá po onanistovi z metra

Tagy: