Slovenský dřevorubec spadl na nastartovanou motorovou pilu. Pro muže letěl do lesů vrtulník

Záchranáři zasahovali u muže, který spadl na motorovou pilu.

Slovenský dřevorubec spadl na pilu

Nešťastné zakopnutí se mu málem stalo osudným. Šestačtyřicetiletý slovenský dřevorubec spadl v lesích u Humenného na nastartovanou motorovou pilu. Nechybělo mnoho a přišel by o ruku. Zraněného dělníka odvezli z lesa hasiči na čtyřkolce, následně musel přiletět vrtulník.

„Stalo se to krátce po osmé ráno v lesích nad obcí Turcovce. Zraněnému dřevorubci se ihned vydali na pomoc hasiči i letečtí záchranáři,“ popisovala událost reportérka TV JOJ Katarína Kleknerová. Šlo o 46letého muže, který v lese pracoval. Podle záchranářů nešťastně zakopl a spadl na spuštěnou motorovou pilu. Při pádu si poranil ruku v předloktí.

ČTĚTE TAKÉ: Mladý řidič na Vysočině vyletěl mimo silnici, zranily se i dvě nezletilé. Zasahoval vrtulník

„Operátor tísňové linky 155 vyslal záchranářský vrtulník k muži, který utrpěl otevřené poranění horní končetiny,“ potvrdila mluvčí operačního střediska záchranné zdravotní služby Slovenska Petra Klimešová. Velitel hasičů v Humenném pak potvrdil, že muže pomáhali naložit a transportovat.

Podle leteckých záchranářů utrpěl muž rozsáhlé tržné a řezné poranění a byl v šoku. „Ve stabilizovaném stavu byl dřevorubec transportován do nemocnice v Humenném,“ doplnila Kleknerová.

Popisovaný pracovní úraz však mohl dopadnout mnohem hůře a jen málo stačilo k tomu, aby měl fatální následky. Práce dřevorubce se ostatně dlouhodobě řadí k nejnebezpečnějším povoláním vůbec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrazivé záběry z Prahy: Žena s dítětem dobíhala rozjetý vlak. Když upadla, druhé z něj vyskočilo

Tagy: