Mladý řidič na Vysočině vyletěl mimo silnici, zranily se i dvě nezletilé. Zasahoval vrtulník

K vážné nehodě došlo ve středu ráno na Pelhřimovsku. Za volantem seděl teprve šestnáctiletý mladík, kterého záchranáři s vážnými zraněními letecky transportovali do nemocnice. Vůz vyletěl ze silnice a převrátil se na střechu. Zranily se i dvě nezletilé spolucestující. Policisté okolnosti havárie vyšetřují. Informovali o tom na webu Týdeník policie.

Policisté hlášení o nehodě mezi obcemi Želiv a Křelovice na Pelhřimovsku obdrželi před šestou hodinou ranní. Policejní mluvčí Michaela Lébrová uvedla, že došlo k vyjetí osobního vozu Škoda Octavia z komunikace a následnému nárazu do stromu. Auto následně skončilo na střeše, uvedla mluvčí na webu Týdeník policie.

K TÉMATU: Tragická nehoda na Karlovarsku. Srážku aut nepřežil jeden člověk, pro zraněné letěly vrtulníky

Uvnitř se nacházeli tři nezletilí lidé, všichni se zranili. Šestnáctiletého mladíka museli záchranáři kvůli závažným poraněním převézt do brněnské nemocnice letecky. V autě byly kromě něj také dívky ve věku 14 a 15 let.

Zatím není jasné, kdy přesně došlo k havárii. Kriminalisté zjišťují mimo jiné, komu vůz patří. Lébrová pro web iDnes.cz uvedla, že se dosud neví, zda ho mladík vzal rodičům. Současně varovala, že jízda bez řidičského oprávnění je kromě porušení zákona i závažným činem, během něhož jsou ohrožena nejen posádka vozu, ale i další účastníci provozu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Úspěšný jezdec Ondřej zemřel při závodě v Albrechticích. Zdrcení lidé mu posílají vzkazy

Tagy: