Stoupněte si sem a řekněte to o dětech. Babiš komandoval Vojtěcha na tiskové konferenci

Andrej Babiš a Adam Vojtěch

Andrej Babiš komandoval Adama Vojtěcha na tiskové konferenci

Premiér Andrej Babiš (ANO) opět komandoval ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Na tiskové konferenci po jednání vlády mu nejdříve říkal, k jakému pultíku si má stoupnout. Když Vojtěch mluvil, Babiš mu skočil do řeči a radil mu, které informace má říct jako první.

Vojtěch přišel na tiskovou konferenci a chtěl si stoupnout k pultíku, u kterého nebyly mikrofony médií. „Pojďte sem asi, pane ministře,“ řekl ihned Vojtěchovi Babiš a ukázal mu, kam si má stoupnout. Vojtěch předsedu vlády poslechl.

Babiš pak ministra komandoval, když oznamoval opatření, která vláda schválila. Vojtěch informoval, že testy na covid už nebudou od listopadu hrazeny ze zdravotního pojištění. „Dětí se to ale netýká,“ skočil mu Babiš do řeči. „To jsem chtěl právě říct,“ odvětil Vojtěch. „No tak to ale musíte říct,“ vyčinil premiér ministrovi.

Celá situace tak připomněla moment z loňského března, který se lidem hodně vryl do paměti. Adam Vojtěch čelil výzvě k vyvození politické odpovědnosti za výrok o lékařce, která měla skončit v karanténě kvůli podezření na nákazu koronavirem. Informace se později ukázala jako nepravdivá, za což se Vojtěch omluvil.

Předseda vlády Andrej Babiš si však vzal slovo a vyzval Vojtěcha, aby uvedl, kdo mu tuto informaci předal. „Tak řekněte přesně, kdo vám to řekl. Nebuďte slušnej, řekněte pravdu, kdo vám to řekl,“ prohlásil Babiš a dále naléhal: „Jméno! Řekněte jméno!“

Tagy: