Strach o bývalého fotbalistu Slavie a Plzně. Alvir zmizel, policie ho hledá už tři měsíce

V Česku hrál za Slavii nebo Viktorii Plzeň, teď se ale chorvatský fotbalista Marko Alvir dostává do novinových titulků z úplně jiného, méně příjemného důvodu. V jeho vlasti ho už tři měsíce marně hledá policie, v říjnu zmizel neznámo kam.

Před pár lety si od něj hodně slibovali ve Slavii i ve Viktorii Plzeň. Chorvatský záložník Marko Alvir se však nakonec výrazněji neprosadil ani v jednom z českých fotbalových velkoklubů, kariéru zkoušel oživit hostováním v Příbrami a Českých Budějovicích.

Marně. Když mu loni v létě skončila smlouva s Plzní, nového zájemce o své služby nenašel.

A to ani ve vlasti, kam se vrátil po svých českých štacích.

Bývalý mládežnický reprezentant se však nevypařil jen z fotbalových trávníků, zmizel totiž úplně. Naposledy byl spatřen 21. října na záhřebském sídlišti Sbeti Duh, od té doby je chorvatskou policií pohřešován. Nikdo není schopen říct, kam se poděl. A zda je je ještě naživu.

Alvir patřil k velkým talentům chorvatského fotbalu, od 19 let působil i v Atletiku Madrid, jednom z nejlepších klubů světa. Jeho kariéru však zásadně poznamenala zranění, kvůli nimž si třeba za Slavii nezahrál ani v jednom ligovém utkání.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Drama na fotbalovém zápase. Mladého hráče postřelili, policisté pátrají po lovci

Tagy: