Strach o Jakuba Kováře. Brankář dostal v Liberci pukem do krku, led opustil na nosítkách

Jakub Kovář schytal tvrdou ránu pukem, led opustil na nosítkách

Zranění Jakuba Kováře

Nepříjemná událost poznamenala 35. kolo hokejové extraligy. V zápase Liberce proti Spartě utrpěl hostující brankář Jakub Kovář tvrdou ránu pukem do oblasti krku. Přímo na ledě ho museli ošetřit lékaři, poté byl převezen do nemocnice. Pětatřicetiletý gólman v sobotu na Instagramu napsal, že už se cítí mnohem lépe a věří, že se brzy vrátí na led.

K hrozivému incidentu došlo na konci druhé třetiny za stavu 3:2 pro domácí Bílé Tygry. Liberečtí využili chyby při sparťanské rozehrávce v obranném pásmu, získali puk a Jaroslav Vlach vyslal na Kováře tvrdou střelu. Puk ale podle záběrů zasáhl Kováře do nechráněného místa v oblasti krku a brankář Sparty se skácel.

ČTĚTE TAKÉ: Z Jágrova padoucha je hrdina. Hudáček v Německu zářil a předvedl show, fanoušci ho vyvolávali

Na led okamžitě zamířili lékaři a viditelně otřesenému Kovářovi hned poskytli pomoc. Sparťanský gólman po chvíli opustil led na nosítkách s krčním límcem. „Jakub Kovář je mimo ohrožení života a míří na kontrolní vyšetření do nemocnice. Držte mu palce, ať je brzy zdravý a zpátky,“ uklidnil později pražský klub fanoušky na sociální síti X.

„Děkuju za zprávy plné podpory, moc mě to potěšilo. Noc jsem strávil preventivně v liberecké nemocnici, jsem pomlácený, na chvíli jsem byl mimo, ale už se cítím mnohem lépe. Díky za vaši starost, brzy se vidíme na stadionu,“ napsal v sobotu na Instagramu Kovář a připojil fotografii šrámů na krku s popiskem „nový tetování“.

Zápas po delším přerušení pokračoval. Zraněného Kováře v brance Pražanů nahradil Josef Kořenář. Sparťany nepříjemný moment semknul a ještě do druhé sirény zásluhou Romana Horáka vyrovnali. Stejný hráč pak ve třetí třetině přidal další branku, která se nakonec ukázala jako vítězná.

Sparta se díky výhře v Liberci udržela na prvním místě tabulky o bod před Pardubicemi, které ve východočeském derby porazily Hradec Králové 3:2, Pražané ale mají o dva odehrané zápasy více. Třetí je po triumfu v Karlových Varech Třinec.

Kompletní výsledky 35. kola hokejové extraligy:

Karlovy Vary - Třinec 0:3 (0:1, 0:0, 0:2), Litvínov - České Budějovice 4:3 v prodl. (3:1, 0:2, 0:0 - 1:0), Mladá Boleslav - Kladno 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0), Plzeň - Vítkovice 2:1 (1:0, 1:1, 0:0), Brno - Olomouc 4:3 (1:1, 2:1, 1:1), Hradec Králové - Pardubice 2:3 (1:2, 1:1, 0:0), Liberec - Sparta Praha 3:4 (2:2, 1:1, 0:1).

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hudáček se zlobí, kritiky žene k soudu. Gólmana z KHL hájí i favorit na prezidenta

Tagy:
zranění extraliga hokej nosítka HC Sparta Praha Bílí Tygři Liberec Jakub Kovář Jaroslav Vlach