Z Jágrova padoucha je hrdina. Hudáček v Německu zářil a předvedl show, fanoušci ho vyvolávali

Z Česka odcházel jako nechtěný padouch, v Německu se ale hokejový brankář Július Hudáček rychle proměnil v miláčka fanoušků. Je to jen pár dnů, co tlak veřejnosti donutil Kladno propustit slovenského reprezentanta kvůli jeho předchozímu angažmá v KHL, soutěži sloužící Putinově propagandě. Hudáček si bleskově našel novou práci ve Frankfurtu. A když ve čtvrtek při své tamní premiéře vychytal výhru, fanoušci nadšeně skandovali jeho jméno.

Emotivní příběh slovenského hokejového brankáře Júlia Hudáčka napsal další kapitolu. Jedni by ji nadepsali slovem „satisfakce“. Druzí by zvolili naprosto odlišný výraz, poněkud znechucený, nejspíš „výsměch“.

ČTĚTE TAKÉ: Hudáček se zlobí, kritiky žene k soudu. Gólmana z KHL hájí i favorit na prezidenta

V Česku nechtěný hokejista totiž hned při svém prvním startu za německý Frankfurt zazářil, ve čtvrtek přispěl k výhře 3:2 nad Ingolstadtem. Okamžitě se proměnil v miláčka tamních příznivců, kteří ještě dlouho po skončení duelu tleskali a skandovali Slovákovo jméno.

Pětatřicetiletý rodák ze Spišské Nové Vsi jim na oplátku předvedl svou tradiční rozvernou show plnou tanečků a pitvoření, kterou dříve s oblibou bavil i fanoušky Čerepovce, Spartaku Moskva, Dinama Rigy a Barysu Astana. Tentokrát přidal třeba i kouzelnické žonglování s hokejkou na čele.

Ještě před pár dny odcházel celý ukřivděný z Kladna, za které po prosincovém podpisu smlouvy nakonec neodchytal ani jediný zápas. Značná část (i nehokejové) veřejnosti totiž pobouřilo, že by měl v české extralize hrát někdo, kdo před tím působil v KHL, soutěži placené ruskými oligarchy, která aktivně napomáhá Putinově válečné propagandě.

Kladenský majitel Jaromír Jágr sice proti kritice reagoval popuzeně, nakonec se však s Hudáčkem přece jen rozloučil. A samotný brankář následně vydal prohlášení, v němž se podivoval nad tím, že se v Česku stal „obětí nenávistné kampaně“. To samé si ostatně zřejmě mysleli i někteří slovenští politici v čele s Robertem Ficem, kteří se krajana otevřeně zastali.

Nic z toho ale už asi Hudáčka netrápí. Německým fanouškům jeho předchozí štace zjevně nevadí. Důležitější pro ně je, že Frankfurtu pomohl k zastavení deseti porážek za sebou. A že mají brankáře, který na ledě předvádí veselé kousky.

Tagy: